Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Kaka Yapmıyor

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: İshal & Kabızlık & Kusma
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=15331
Tarih: 22 Tem 2025 Saat 17:51

Konu: Kaka Yapmıyor
Mesajı Yazan: sedab
Konu: Kaka Yapmıyor
Mesaj Tarihi: 27 Nis 2009 Saat 13:25
Günde 2-3 kez kakasını yapan oğlum ( 2 gün önce 4 ayını bitirdi , dün ve bugün şimdiye kadar hiç kaka yapmadı. Alttan gaz çıkarıyor ama kaka yapmıyor. Ikınıyor, sanki yapmak istiyor ama yapamıyormuş gibi, rahatsız olduğu anlaşılıyor ama ağlamıyor. Sadece anne sütü veriyorum, başka birşey almıyor.
Neden olmuş olabilir acaba? Ne yapmamızı önerirsiniz?

Düzeltme: Kadir bey şimdi yaptı nihayet Big smile
Yalnız bu neden oluyor acaba? Normal birşey mi bu? Günde 2-3 kez kaka yapan çocuk neden yapmakta bu kadar zorlanıyor... Şimdi yaptı ama hala çok ıkınıyor, çok zorluyor kendini... Benim yediklerimle ilgili bir problem olabilir mi?

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 27 Nis 2009 Saat 19:06
2. aydan itibaren (çok yiyenler hariç), bebekler 4-5 günde bir kaka yaparlar. Sizinle bir alakası yok..Kabız diyebilmek için, kaka kıvamına bakacaksınız. Sert kaka yapıyorsa, isterse hergün kaka yapsın o kabızdır.

Mesajı Yazan: ilal
Mesaj Tarihi: 27 Nis 2009 Saat 20:16
hocam bu konuyla ilgili merakımdan,sormak istediğim birşey var..ayrı başlık açmak istemedim...

birşey farkettim ki...kızım kakasını yapmadığı günlerde inanılmaz derecede uykuya düşkün oluyor,ki uyutmak için çok çaba sarfeden bir anneyim...bu durum beni şaşırtıyor...
mesela ,bugün dördüncü günümüzdü..bu dört gün boyunca okadar uyumasına rağmen sürekli esnedi...uyumak için ağladı..fakat bugün kakasını yaptı ,tüm uyku belirtilerine  ve uyumasına rağmen en fazla yarım saat sonra uyandı...bu tesadüfmü yoksa bilimsel bir açıklaması varmı...

internette araştırdım fakat hiç bir bilgiye ulaşamadım...vaktiniz olduğunda beni aydınlatırsanız sevinirim.

-------------
Empatinin olmadığı ilişkiler yüzeyseldir. Bu tür ilişkiler insana doyum vermez. En derin sohbetler geyik muhabbetinin ötesine geçemez.

Mesaj Tarihi: 28 Nis 2009 Saat 09:22
Bu hususta bir bilgim yok. Tamamen sizin çocuğa has bir özellik olabilir.

Mesajı Yazan: sulu
Mesaj Tarihi: 28 Nis 2009 Saat 09:50

dr bey merhaba, benimde bu husuta bir sorunum var. benim kızım 2 yaşında ve nerdeyse 8 aylıktan itibaren hergün kaka yapan ama muhakkak katı yapan bir çocuk. herhangi bir ağrı herhangi bir rahatsızlığı yok fakat tabi yaparken ıkınarak ve zor yapıyor. ilk başlarda yemesi ile ilgili dikkat ettim fakat belirgün bir düzelme hissetmeyince kendi haline bıraktım. acaba müdahale etmelimiyim yoksa kızımın doğal hali bu deyip hiçbişey yapmamalımıyım.teşekkür ederim.

Mesaj Tarihi: 28 Nis 2009 Saat 13:18
Pirinç, patates, muz ve elma aynı güne denk gelirse bu durum oluşabilir. Birazda yağ ve şeker oranlarını arttırın.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat