vucudunda çogalan lekeler var
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Alerji & Cilt & Saç
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=15466
Tarih: 31 Tem 2025 Saat 19:47
Konu: vucudunda çogalan lekeler var
Mesajı Yazan: efsunlu_bulutum
Konu: vucudunda çogalan lekeler var
Mesaj Tarihi: 03 May 2009 Saat 21:40
kızımın tenı esmer,dogdugunda olmayan sonradan kolunda farkettıgım fındık kadar dıyebılecegım (ben de degıl gıbı ) bır leke vardı anneme gosterdım olur rengı oyle dedı,ama barız tenınden uc dort ton koyu bı leke,sonra bacagında farkettım(bacagındakıler pırınc kadar) gıttıkce bacaklarında da sayısı artan lekeler var. sureklı dıkkatımı cekıyodu ama ben mı gormedım,rengı mı boyle dıye dusunuyorum sureklı. ama bugun annemın komsu cocugunda aynı sekılde baslayan lekelenmelerle ılgılı kanserden suphelenılmıs ve 2yasındakı çocuga bırsuru tahlıller yapılıyormus. ben de ılk muayenesınde doktoruna gosterecegım ama cıldıye daha mı ıyı anlar?
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 04 May 2009 Saat 10:32
Anlattığınız lekeler, daha ziyade "ben" değil, "cafe au' lait" denilen "sütlü-kahve lekeleri" dir.Genede bir anlamları yoktu.Nadiren ÇAPLARI 1.5 cm fazla olanlardan, 6 veya daha fazla olanları, "Neurofibromatosis" hastalığına işaret eder. Birde "Tuberous sclerosis" hastalığında bu lekelere fazlaca rastlanır. Eğer bu lekelerin "ÇAPLARI" 1.5den azsa, boşuna tahlillerle uğraşmayın.
|
Mesaj Tarihi: 04 May 2009 Saat 15:47
teşekkur derim,evet çapı 1,5 cm.e varmıyor. o kadar buyuk olan sadece bır tane var vucudunda
|
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 04 May 2009 Saat 17:08
Mesaj Tarihi: 05 May 2009 Saat 15:32
sağolun cok teşekkur ederım
|
|