Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Döküntü

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Alerji & Cilt & Saç
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=15550
Tarih: 28 Tem 2025 Saat 19:45

Konu: Döküntü
Mesajı Yazan: gümüş
Konu: Döküntü
Mesaj Tarihi: 06 May 2009 Saat 07:43
Günaydın hocam;
Yaklaşık 10 gün önce kızım suçiçeği geçirmişti ; sizin teşhis ve tedavinizle sorunsuz atlattık tekrar teşekkür ediyorum. Bu sefer 27 aylık oğlumda bu sabah sivilce gibi döküntüler başladı.Henüz içinde birşey yok ama sivirilme şeklinde ele geliyor.Kafasında, kasıklarında, ense ve saç diplerine doğru , üst gövde ve sırtında da mevcut.Kaşıntı var. Kuluçka süresini hesaba katınca ve saçlı deride de olması sizden öğrendiğim kadarıyla suçiçeğini gösteriyor.Aşısı var.
Ablasına kullandığım aklovir 200mg. mevcut. Tavsiyeniz nedir? Hemen şuruba başlamalı mıyım? Ne ölçüde vermeliyim? ( 12 kilo ) Döküntülerin üzerine krem vb. kullanmam gerekli mi?Ya da yarını beklemeli miyim?

Çok teşekkür ediyorum vakit ve emeklerinize....

Henüz cevap vermeden eklemek istedim; kaşıntısı çok arttı yıkadım kısa süre rahatladı fakat tekrar başladı.Sürekli kaşınmak istiyor , ağlıyor , sinirleniyor. Saçlı deride olan bir döküntünün içinde su gördüm. Kaşıntı için banyo dışında ne yapabilirim?Kullanabileceğim birşey varmı?
Hiç tahammülü yok ; böyle devam ederse gece yandım Confused
Yardımlarınızı bekliyorum...

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 06 May 2009 Saat 13:05
Aklovir, 5x 100 mg. olacak şekilde hemen başlayın (gece vermeyin), aşısı yapıldı ise hafif atlatır. Banyoya devam, odası sıcak olmasın. Hiçbir krem iyi gelmez, hiçbir şey sürmeyin.

Mesajı Yazan: gümüş
Mesaj Tarihi: 06 May 2009 Saat 13:23
Hocam bunaltıyorum ama ben anlamadım ne kadar vereceğimi.Embarrassed
5ml 200 mg olduğuna göre yarım ölçek demek istediniz galiba...

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 07 May 2009 Saat 09:23
Tabiiki yarım ölçek, 4 saatte bir, gece verilmeyecek.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat