öksürük
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=15596
Tarih: 31 Tem 2025 Saat 19:47
Konu: öksürük
Mesajı Yazan: sulu
Konu: öksürük
Mesaj Tarihi: 07 May 2009 Saat 13:50
dr bey,bu sefer sizi annem için rahatsız ediyorum. annem 55 yaşında. 3-4 haftadır öksürüyor. fakat öksürük güm güm içinden geliyor arka arkaya durmadan öksürüyor.seste kalınlaşma var. ateş-halsizlik gibi grip belirtileri yok. annem ciğerlerinden geldiğini hissettiğini söylüyor. aradada ıslık gibi ses hissediyor. ancak öksürürse açılıyor. dr a gitti.ciğerlerde birşey yok demiş.alerjiktir deyip bir hap varmiş.alerji hapı ismi kestine. fakat bu ilacı kullanmaya başlayınca daha fena oldu. bu acaba normal bir seyirmidir. annem bugün artık ilacı almadı o derece fena oluyor. sizinde fikrinizi almak istedim. yardımlarınız için binlerce teşekkürler.
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 07 May 2009 Saat 13:56
Buhar banyosundan çok fayda görecektir. Kaynar suya biraz Vicks, veya Buğu-septil koyun. Alerji ilaçları balgamı koyulaştırdıkları için çok kötü yapar, sakın kullanmayın. Bu doktorlar her öksürene "Alerji" demeyi marifet zannederler. Ateşi yoksa, antibiyotikte gereksizdir. Ayrıca kaynar ıhlamur içine, bal, limon ve zencefil koyup, günde 2-3 defa içirin, çok rahatladığını göreceksiniz. Akşamları yatarken, pijama yakalarına 2 damla "Cold-mix" damlatın.
|
Mesajı Yazan: sulu
Mesaj Tarihi: 07 May 2009 Saat 14:00
hemen annemi arayıp söyledim. çok çok teşekkür ederiz.
|
|