Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

prevenar

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Aşılar
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=15606
Tarih: 12 Eyl 2025 Saat 23:40


Konu: prevenar
Mesajı Yazan: nilang76
Konu: prevenar
Mesaj Tarihi: 07 May 2009 Saat 19:22
Doktor bey, 18.ay aşımızı yarın yaptıracaktık. Prevenarın son dozunu da yarın yaptıracaktık ama eczanelerde yok haftaya gelecekmiş. prevenar 19. aya sarksa olur mu (3,5,7 de yaptırmıştık öncekileri)



Cevaplar:
Mesajı Yazan: nilang76
Mesaj Tarihi: 07 May 2009 Saat 19:44
Doktor bey bir de eczaneler soğuk zincire uymayabilir falan yazıyor internette .Bu söylenti doğru mu. Bu aşıyı beczaneden başka bir yerden almaya imkan yokki. Bozuk aşıyı hemşire yaparken anlamaz mı?


Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 08 May 2009 Saat 12:31
Aşıların geç yapılmasında bir sakınca yok. O soğuk zincir palavrasına çok itibar etmeyin. Soğuk zincir iyi uygulanmazsa, aşı hemen bozulmaz,sadece son kullanma tarihi biraz öne kayar. Mesela, Kızamık aşısı, +2 ile +8 dereceleri arsında enaz 2 sene dayanırken, +37 derecede bu süre aynı aşıda  1 aya iner. +45 derecede ise, 5-6 güne iner. Hemen o anda bozulma diye bir şey yok... Son kullanma tarihine daha 5-6 ay olan aşılar, emniyetlidir.



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat