Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

anne sütüne geçen ilaçlar

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Genel Konular
Forum Adı: Bebeğim & Çocuğum Hakkında
Forum Tanımlaması: (Bebeğim & Çocuğum Hakkında)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=15619
Tarih: 15 Eyl 2025 Saat 22:31

Konu: anne sütüne geçen ilaçlar
Mesajı Yazan: ilal
Konu: anne sütüne geçen ilaçlar
Mesaj Tarihi: 08 May 2009 Saat 11:58
yeni doğan ve gelişme dönemindeki ço­cuğa kötü etkileri olabileceğinden süte geçen ilaçların bilinmesi faydalıdır. Anne sütüyle bebeğe geçen ilaçlar arasında

uyku ilaçlarını (barbituratları), antihistaminikeri, antibiyotikleri (eritromisin) ), izoniazid (INH), amfetamini, sinir ilaçlarını (Diazepam), sara ilaçlarını (Difenilhidantoin), anestezik maddeleri (Pentothal) sayabiliriz. Kan plazmasına geçen maddeler özellik­lerine göre süte de geçerler. Meselâ suda eriyen maddelerden alkol, üre antipirin süte çok kolay geçerler. Diüretik ve sulfonamidlerin süte daha az miktarda geç­tikleri gösterilmiştir, süt veren anneye bazı ilaçların (Kloramfenikol, bromürler, Metronidazol, antimetobolitler, karbimazoiyodürler, propiltiouracil, atropin, ergo bileşikleri, kimdin, reserpin hidroklorotiazid, civalı diüretikier, difenoksilat, simetidin, kortikosteroidler, amfetaminler, meprobamat, tolbutamid vb.) verilmesi doğru de­ğildir.

ben emzirdiğimi belirttiğim halde süte geçen ilaçlardan öneren doktorlar oldu...elimizin altında bulunsun bari

-------------
Empatinin olmadığı ilişkiler yüzeyseldir. Bu tür ilişkiler insana doyum vermez. En derin sohbetler geyik muhabbetinin ötesine geçemez.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: münevver
Mesaj Tarihi: 08 May 2009 Saat 12:06
tesekkürler ilalClapClap

Mesajı Yazan: hülya
Mesaj Tarihi: 08 May 2009 Saat 12:50
anne olarak emzirirken hasta olmaya korkardım ilaç almak zorunda kalacam diye.
dr önerisi ile bile olsa zaman zaman yazılan ilaçları kullanmadım ben şahsen. kendimi geri plana attım. en güzeli emziren annelerin sağlıklarına oldukça dikkat etmeleri

paylaşımın için çok sağol canım

Mesajı Yazan: ilal
Mesaj Tarihi: 08 May 2009 Saat 13:18
Orjinalini yazan: hulyakaracilar hulyakaracilar Yazdı:

dr önerisi ile bile olsa zaman zaman yazılan ilaçları kullanmadım ben şahsen. kendimi geri plana attım. en güzeli emziren annelerin sağlıklarına oldukça dikkat etmeleri

benim alerji ve astım problemim var ilaç almazsam bebeğime bakacak halim olmuyor hapşırmaktan...Confused

-------------
Empatinin olmadığı ilişkiler yüzeyseldir. Bu tür ilişkiler insana doyum vermez. En derin sohbetler geyik muhabbetinin ötesine geçemez.

Mesajı Yazan: hülya
Mesaj Tarihi: 08 May 2009 Saat 14:40
Orjinalini yazan: ilal ilal Yazdı:

benim alerji ve astım problemim var ilaç almazsam bebeğime bakacak halim olmuyor hapşırmaktan...Confused

çok geçmiş olsun arkadaşım. senin özel durumun var tabiki kullanacaksın ilaçlarını
benim dediğim soğuk algınlığı filan o durumlar için

Mesajı Yazan: SELİN2
Mesaj Tarihi: 08 May 2009 Saat 16:17

bende senın gıbı yaptım ve yakllşık 2 yıldır dogru durust ılaç kullanmadım

-------------

Mesajı Yazan: melikebucak
Mesaj Tarihi: 09 May 2009 Saat 22:46
bende normalde ilaç kullanmayı sevmem.kızımı emzirince bahane oldu son hattine gelmedikçe ilaç kullanmadım

-------------
http://lilypie.com">

Mesajı Yazan: nurten...
Mesaj Tarihi: 09 May 2009 Saat 23:11
bendee sinüzit var tuttumu çaresiz hafif bir ağrı kesici içiyorum ama oda çok nadiren birde herzaman kullanmam gereken trioid ilacım varConfused

-------------
KOLLARIMDA İKİ MELEK:)

Mesajı Yazan: *naz*
Mesaj Tarihi: 11 May 2009 Saat 11:46
teşekkürler canım.

-------------
kalbi acıtan her ne varsa;
sen hepsinden birazsın işte...

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat