Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

ıshal ates kusma yardım!

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: İdrar & Kaka Sorunları ve Tuvalet Eğitimi
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=15638
Tarih: 24 Ağu 2025 Saat 20:27

Konu: ıshal ates kusma yardım!
Mesajı Yazan: sofialoren
Konu: ıshal ates kusma yardım!
Mesaj Tarihi: 08 May 2009 Saat 18:00
merhaba hocam;8 aylık oglum bebe yagı ıctı mesajımdan sonrakı gun cocuk ıshal kusma ates kılo kaybı mahvoldu.ben dıslerınden suphelendım cunku 5.5 aylıkken 2 dısını cıkardı dıgerlerı hala beklıyo ve butun damakları sıs.bu yuzden atesını dusurmek ıcın sadece dus aldırdım cıplak gezıdrdım fakat dusuremedım gataya goturduk ıdrar ve gaıta tahlılı ıstendı bu arada atesı ıcın bı ılac verıldı agızdan.ıdrarını su kaybı oldugu ıcın veremedık bol bol kaka yaptıgı ıcın gaıtayı hemen verdık temız cıktı.atesı dustu fakat cocuk 3 gundur ıshal ve artık kakasından kan gelmeye basladı.saglık ocagına goturdum reflor yazmıs vermedım.su kaybı ıcın serum takılsın dedı cunku oglum anne sutu alan bebege su gerekmez denıldıgı ıcın suya alısmadı ve sıvı hıcbısı almıyor reddedıyor alısmadı.dun aksam ozel bır hastahanede serum taktırdık damar bulunamadu bulundu ama serum gıtmedı derken bılmem kacındı denemeyle ayagına takıldı fakat cocuk cok hareketlı oldugu ıcın serumun yarısında ıgneyı cıkarmayı basardı.bugun hala ıshalı devam edıyor muz su ne verdıysem cıkarıyor.kendım evde 1 lıtre suya 1 yemek kasıgı seker  1 tatlı kasıgı tuz koyup kaynattım verdım.bıraz ıctı onuda cıkardı kılosu ıyıce dustu renk sapsarı napıcagımı sasırdım.ne olur bıcare dr bey.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 09 May 2009 Saat 10:05
1- Dişler ishal yapmaz. Mikroplar ishal yapar.
2- İshalden sonra, kusma devam diyor ise, bu "Rotavirus" ishalidir, hiçbir tedavisi yoktur, su kaybını telafi için bol su teklif edin.
3- Çocuk su verildiğinde, beğenmiyor ve içmiyorsa, su kaybı yok demektir. Su kaybı olan çocuk suya saldırır.
4- Anne sütü alan çocuk ishal olduğunda tabiiki suya ihtiyacı olur. Ayrıca hastalık olmadan da; az süt geldiğinde, çok terletildiğinde ve koyu mama yedirildiğinde gene suya ihtiyacı olur.
5-Kusma olmadan sadece ishal ile su kaybı olmaz.
6-Kusması senin moralini bozmasın, o kusacak, sen sıvısını içireceksin. Daha olmazsa, gene serum takılması gerekebilir. Tuz şeker eriyiği yerine bir bardağa yarı yarıya "Soda" ile "Vişne suyu" karıştırın, daha rahat alır.

Mesaj Tarihi: 15 May 2009 Saat 16:18
hocam tekrar merhaba;hocam benım cocuk arızalı aldıgım yere gerı gotursem...garantısı daha dolmadı.şaka bı yana hocam 8.5 aylık oldu 8.5 aydır sankı cocuk buyutmuyorum ıskence goruyorum.dogudugundan berıdır herseye aglayan huysuz gazlı bı bebektı bırde hastalandı tam super oldu.hocam z.kamıl hastahanesınde 3 adet ıgne verdıler ıshalı ıcın bırde flogyl surup.ıgnelerden 2. sınden sonra artık atesı cıkmadı.ıgneler bıtınce kontrole goturduk tekrar gaıta tahlılı yapıldı temız dendı.4 gun daha bekleyın gecmezse getırın dedıler beklıyorum cocuk hala ıshal fakat kan yok artık oda kesıldı.ıshal ve kusma devam edıyor.hıc bısı yemıyor ıcmıyor.gozlerının altı kıpkırmızı ve sıs.bırde bacakları harıc butun vucudu yuzu daha hafıf ısılık gıbı kıpkırmızı oldu.acaba ılacmı alerjı yaptı.bırde hocam cocugun karnından rontgen cektıler cocuk bomba gıbı bpatlamak uzere yogun gaz dolu dedıler.hocam bız gazını bıttı sanıyorduk ama acaba bu cocugun bole herseye cıyak cıyak aglaması bu yuzdenmı ınanın artık kaldıramıyorum kendı evladımdan nefret etmek uzereyım cocukla ıletısım kuramıyorum oyunlar oynayamıyoruz el cırpmaydı bay baydı ogretemıyorum oyuncak sallamaya bıle bagarıyor.huysuz asabı cocuk oncan edepsızlıgınden denıldı hep gecıstırıldı acaba kafasındanmı bı problemı var onun bu halı yuzunden kac kez sınır krızlerı gecırdım aglama nobetlerı tutuyor sureklı depresyona gırdım.sureklı kucagımda yapıstı bana ne babaya ne anneannee kımseye gıtmıyor.cagarıyorlar kucagımdayken kafasını boynuma sokuyor kımseye bakmıyor.yurutmeye calısıyorum ınatlasıyor hıcbısı yapmak ogrenmek eglenmek ıstemıyor.hocam cocuk fızıkende 6 aylıkken nasılsa hala oyle.boyu 70 cm kılosu ıse ıshalınden once 9 kılo ıdı 2 gunsonra ıshalı ıcın dr a goturdugumde 8.700 cıktı suan ne kadar bılemıyorum.bırde kan tahlılınde kansızlıgı cıktı hocam.z.kamılde serum takmak ıstemedı dr mıkrop kaynıyor buralar dedı.taksalardı bıraz olsun ıstahı acılırdı en azından.napcam ben hocam akranlarından hem fızıksel hem ruhsal cok gerıde bu cocuk.sureklı kucagımda oldugu ıcın yurumıycekte suan bu yazıyı sıze nefesımı tutarak yazıyorum uyanırsa saclarım dıken dıken kolumda turlıycaz.zaten kolumla belım sakat oldu sayesınde.bana bı akıl verın hocam ne olur?

Mesaj Tarihi: 16 May 2009 Saat 10:18
Bir yerde birşey hatalı yapılıyor ama "ne", anlamış değilim. Bildiğim benim sizin kadar dertli bir hastam yok. İshale niye iğne verilir anlaşılır gibi değil. Bu iğne şeklinde verilen antibiyotik, damar ve kan ile ancak barsak cidarına kadar gidebilir. Barsak cidarındaki "faydalı" probiyotik bakterileri öldürdüğü için barsak dahada savunmasız kalır.Antibiyotikler, barsağın içindeki kaka'da bulunan hastalık yapıcı mikropların, yakınına bile gidemediğinden, iyileştirmek bir yana hastayı daha da beter yaparlar. Maalesef, bizim Tıp okulların da bu şekilde bir eğitim verilmez. Siz bebeğinize bol yoğurt yedirin, birde "Reflor" denilen bakteri tozlarından günde 1 paket içirin. Bu yaştaki bir bebekteki gaz, ilk 4 aydaki bebek gazından farklıdır. Bakteri fermentasyonu ile olur. Antibiyotiklerin öldürdüğü faydalı bakteriler yerine gelince çocuk düzelecek, merak etmeyn.

Mesaj Tarihi: 16 May 2009 Saat 14:21
hocam sımdı kendımı dahada kotu hıssettım.yanı cocugumun ıkı dırhem faydalı bakterısı varsa onuda oldurduler ıgneyle oylemı?hocam ıs ısten gectı nasılsa bundan sonrası ıcın cocugumu hızlı sekılde kendıne getırebılmek ıcın toparlanması ıcın yogurt beraberınde baska ılac yada yıyecek varmı?soyle ıstahını acacak delı gıbı memeye ve yemeklere saldırtacak bısıler.bırde vucudundakı ısılıge benzer kızarıklıkları hakkında cvp yazmamıssınız.boyu ve kılosuda normalmı bunada cvp yazmamıssınız.yanı babası 1.85 ben 168 ım.bendem kısa anne ve babadan dogmus cocuklar benım bebegımden daha ırı yapılılar.benımkı kedı gıbı kalıyor yanlarında.kımseyle kıyaslama yapmak ıstemıyorum cocugumu tabı amaonun gelısımındekı eksıklık varsa bu benım canımı haylı sıkıyor sonucta benım hatamdan dolayı oluyor dıye dusunuyorum onu ıyı besleyemıyorum dıye panıklıyorum.

Mesaj Tarihi: 16 May 2009 Saat 15:50
ilaveten,Reflor verebilirsin..Döküntüleri isilik olabilir. 6. hastalık döküntüsü de olabilir. Tedavisi, önemi veya yapılcak bir şeyi yoktur.Boy ve kilosu ayına uygun. Süt ağırlıklı beslersen, eskisi gibi olur..Beslenme yönünden kakasına bak, altın sarısı cıvık kaka yapıyorsa, iyi besleniyor demektir. Aç kalırsa, top-top kestane gibi kakalar yapar. Su gibi kusması, son günlerde milletin "gazına" gelip aşırı beslemenden. Bu durumda kaka rengi yeşile döner.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat