Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

İşe Başlama

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=15746
Tarih: 09 Eki 2025 Saat 21:39

Konu: İşe Başlama
Mesajı Yazan: AREN
Konu: İşe Başlama
Mesaj Tarihi: 13 May 2009 Saat 12:40
 Sevgili Kadir Bey

Oğlum 5 aylık, boy 67 cm., kilo 8.300. Şu ana kadar sadece anne sütü verdim, geçen haftaki kontrolde doktor 15 günde 300gr. aldığını, bebeğimin daha önceki seferlere kıyasla kendine göre kilo alımının azaldığını ek gıdalara başlamamı önerdi. Sütüm var, hala başlamadık ek gıdalara ama bu ay daha sık emmek ister oldu ve sütüm de eskisi gibi çok değil ama bebeğimde bir huzursuzluk yok, kakası ve çişiyse sizin söyledikleriniz doğrultusunda normal. 1 Haziran'da işe başlayacağım için ne zaman ek gıdaya başlamamızı önerirsiniz?Bu süreçte sağacağım sütü biberonla mı kaşıkla mı verelim?
 Bir de vereceğimiz meyvelerin organik olmasını mı tavsiye edersiniz?Ayrıca Doktorun verdiği ferro sanole hiç başlamadık bile. Bu konuda ve her konuda bizi aydınlattığınız için çok teşekkür ederiz.
 Alakanız için de çok teşekkürler..

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 15 May 2009 Saat 15:35
 Sevgili Kadir Bey

Sabahları 1,5 saatte bir emziriyorum ve ardından uyuyor, işe başlayınca sabahları ben olmayınca bebeğimin nasıl doyup uyuyacağı konusunda endişelerim var..

Mesaj Tarihi: 15 May 2009 Saat 15:36
Daha doğrusu 1,5 saatte bir uyanıp emmek istiyor..

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 16 May 2009 Saat 10:01
4. ayı geçtiği için, mamalara ihtiyacınız yok, "kutu sütlerinden" herhangi bir markayı verebilirsiniz. Şeker ,isterse koyun, şart değil. Soğuk olabilir. Miktarı deneme-yanılma ile bulun. 60ml. başlayın.
 Meyvaların organik olması önemli değil. Organik diye ,ekşi, yamru yumru şeyeleri çocuklara kakalamayın.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat