Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

iştahsız bebek

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=15781
Tarih: 23 Ağu 2025 Saat 20:15

Konu: iştahsız bebek
Mesajı Yazan: FATMAIŞIK
Konu: iştahsız bebek
Mesaj Tarihi: 14 May 2009 Saat 16:59
Merhaba Doktor Bey,
Kızım 9,5 aylık. Doğduğunda 52cm, 3950gr olarak doğdu. Şuanda 72cm,8700gr geliyor. Anne sütü konusunda çok istekli fakat ek gıdalarda çok sıkıntımız var. Her türlü şeyi denedim fakat yeterince yemediğini düşünüyorum. Meyve yemeyi seviyor. Biz yemek yerken onuda yanımıza alıyorum görerek yesin diye ama 2-3 kaşıktan sonra istemiyor. multivitamin ve demir ilacı kullanıyorum. iştahsızlığı konusunda ne yapmalıyım.
Şimdiden teşekkürler.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 15 May 2009 Saat 10:30
Sizin çocuğunuz iştahsız değil, sadece şişmanlamamak için direnen bir çocuk..Zaten 400gram fazlası var... Bu demektir ki, anne sütü çok iyi geldiği için, kızınız ayrıca bir şeyler yemek ihtiyacını duymuyor. Demir gereksiz...

Mesajı Yazan: MaRaL
Mesaj Tarihi: 18 May 2009 Saat 23:08
merhaba hocam
bi arkada$imin ogluna dr 1 ya$inda dogum kilosunun 3 kati olmasi gerekior demi$
sizcede boylemi bu Shocked

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 19 May 2009 Saat 10:42
Bu laf tıp talebesine imtahanda geçerli not getirirde, gerçek hayatta herzaman uymaz. Yani 2 kilo doğmuş bir çocuk 1 yaşında 6 kilo olacak ...Olacak şey değil.. Sadece normal doğmuş çocuklar için geçerli bir laf. Gene imtahan sualidir, bebeklerin diş sayısı nasıl hesaplanır? Ay olarak yaşında 6 sayısını çıkarırsanız diş sayısını verir. Biz artık bunları kullanmıyoruz. Bunlar talebelikte işe yarar.

Mesajı Yazan: MaRaL
Mesaj Tarihi: 19 May 2009 Saat 13:13
ayy çok saolun hocamm
kiizm 3.800 gr dogdu
kara kara du$unuodum nasil yapcam 12 kiloyu dieTongue

iyiki varsinizzClown

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat