Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

yüksek ateş

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Ateş
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=15785
Tarih: 10 Eyl 2025 Saat 18:56


Konu: yüksek ateş
Mesajı Yazan: tülayöykübarış
Konu: yüksek ateş
Mesaj Tarihi: 14 May 2009 Saat 22:04
merhabalar kızımın bu sabahdan itibaren çok yüksek ateşi var. hastanede 39.4 çıktı ve gün boyu dolven içirdiğimde düşdü sonra üşüyorum diyo bakıyorum yine çıkıyo uzun zamandır bu şekilde hastalanmamışdı kızım 4 yaşında bugün doktor ceftinex 125mg antibiyotik verdi.günde 1 kez acaba iğne yazdırsak daha çabukmu düzelir? teşşekkür ederim.



Cevaplar:
Mesajı Yazan: tülayöykübarış
Mesaj Tarihi: 15 May 2009 Saat 10:48

kadirbey sabah ateşi yoktu ama sabahdan beri isal  bezlemek zorunda kaldım ne içirmem ne yedirmem  gerekiyor lütfen yardımcı olun



Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 15 May 2009 Saat 10:49
Nasıl da kolay antibiyotik başlıyorlar!!. Ne malum, virutik olmadığı??,En iyisi birkan sayımı yaptırın, WBC normalin üstünde ise, antibiyotiği verin,eğer normal veya düşük ise, antibiyotik gereksizdir.  Ağızdan alabilen, kusması olmayan çocuklarda iğne gereksizdir. Aynı sürede tesir ederler.


Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 15 May 2009 Saat 10:53
Ateşi ishalden demekki... Sakın hiçbir şekilde antibiyotik vermeyin...Hatta hiçbir ilaç vermeyin. Eğer ishal ile beraber kusma yoksa, zaten bir tehlike olmaz. Diyette uygulamayın, canı ne isterse ondan verin, bol su teklif edin. Çok su gibi kaka yaparsa, tuz-şeker eriyiği yerine ( çünkü içmiyorlar) bir bardağa yarı-yarıya "vişne suyu ile soda" koyup içirin, istediği kadar içebilir. Bu durumda kan sayımına da gerek kalmadı.


Mesajı Yazan: tülayöykübarış
Mesaj Tarihi: 15 May 2009 Saat 12:30
çok teşşekkür ederim



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat