Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

yenidoğan bebeğim

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Prof. Dr. Benal Büyükgebiz
Forum Tanımlaması: (ARŞİV) Sorularınız ve cevapları... (ARŞİV)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=1584
Tarih: 02 Ağu 2025 Saat 17:15

Konu: yenidoğan bebeğim
Mesajı Yazan: bilgeakgun
Konu: yenidoğan bebeğim
Mesaj Tarihi: 11 Eki 2007 Saat 13:58

Benal Hocam Merhaba

Öncelikle bayramınızı kutluyorum,ve size sorumu yöneltmek istiyorum.03.10.2007 tarihinde erkek bebeğim dünyaya geldi,doğduktan sonra 3 kez mekonyum denen kakasını yaptıktan sonra 2 kez de sarı normal kaka yaptı,fakat sonrasında  yaklaşık 7 gündür de günde 3-4 kez yeşil ve ishal kaka yapıyor,kontrole gittiğimizde doktorumuz dışkı testi yaptırdı ve viral bir durum olmadığını söyledi,bu arada benim normal doğum sebebiyle dikişlerim için doktorum bana maksipor 500 mg antibiyotik verdi,bunun dışındada demir hapı kullanıyorum,acaba bu ishal ve yeşil kakanın sebebi benim kullandığım ilaçlar olabilir mi?Cevabınız için şimdiden teşekkür ediyorum,

Cevaplar:
Mesajı Yazan: benalbuyukgebiz
Mesaj Tarihi: 14 Eki 2007 Saat 21:29
Merhaba...
Bebeğinizi sağlıklı ve mutlu günlerde büyütün... Normalde anne sütü alırken bebek kakası altın renginde sarı olur. Ama sizin aldığınız ilaçlar bebeğin dışkısını etkileyebilir. Özellikle antibiyotik ve demir...  Doğal olarak önce bebeğe ait nedenelr akıla gelmeli ve araştırılmalı.. Sizi yanlış yönlendirmek istemem. Sizin kullandığınız ilaçler bir olasılıktır. Ama "işte budur neden" demek zordur. Sevgiler...

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat