Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

süt ve kalsiyum

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=15919
Tarih: 05 Eki 2025 Saat 19:58

Konu: süt ve kalsiyum
Mesajı Yazan: elif2
Konu: süt ve kalsiyum
Mesaj Tarihi: 20 May 2009 Saat 09:24
Merhaba Kadir Bey,
Tüm maillerinizi kaçırmadan okuyorum,süt ve kalsiyum konusunda da birkaç mailiniz vardı,ama dün bir tv programında bir prof.çok kafamı yordu açıkcası.
Söylediğine göre uzun ömürlü sütler ve ekşimeyen uzun ömürlü yoğurtlar çok sağlıksızmış.Yoğurdu daima kendimiz evde yapmalıymışız ve sulanırsa iyiymiş,ayrıca sütteki kalsiyum iyi emilmiyormuş sebzelerdeki kalsiyum daha iyi emiliyormuş,süt içmek yerine sebze,yoğurt ve peynir yemeliymişiz,
Metabolizma uzmanıydı hocam.
Ne diyorsunuz?
Saygılar,

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 20 May 2009 Saat 11:37
Kesin mamacıların adamı. Yoksa, 1 litre sütte bulunan 1200mg. kalsiyum'u alabilmak için, 2.5 kilo brokkoli yemek lazım.
En basit tıp kitaplarına bakarsak,
Süt(250ml) =300mg Kalsiyum =Ispanak(200g),Bezelye (1.800g.), Domates (3.000g) Muz(3.800g.)
Bunlar en basit tıp kitaplarında yazılı ama bunaları bu kadar aykırı bir şekilde büküp halka anlatmak  için Tv kanallarına ne kadar para veriyorlar biliyormusunuz??

Mesajı Yazan: ARDAESRA
Mesaj Tarihi: 20 May 2009 Saat 11:41
Süt konusunda kesinlikle bişeyler yapılmalı diye düşünüyorum. Boşu boşuna panikleyip çocuklarımızı sütten uzak tutmuşuz. Hem de bu kadar yararlı bir gıdadan. yazık Cry

Mesaj Tarihi: 20 May 2009 Saat 11:55
Benim süt ile ilgili makalelerimi okuyun. Hem sizin paranız, hem devletin dövizi gidiyor, bizim kendi köylümüzün sütü kullanılmıyor, Hindistan sütçüsü , Polonya mama fabrikası işcisi ve Almanya'daki patronlar kazanıyor.

Mesajı Yazan: elif2
Mesaj Tarihi: 20 May 2009 Saat 12:04
Tahmin etmiştim hocam.Arkadaşlarada örnek olsun,bende kızımı ilk doktorunun söylediği şekilde işte bildiğimiz klasik ek besinlerle besleye besleye kilo aldıramadım.Ne zamanki sizi tanıdım 2 yaşından bu yana size getirip sizin önerilerinizi uygulayıp süt ,yoğurt ve et ağırlıklı besliyorum,kızım çok daha az hasta oluyor ve kilo alımı, boyu,kısaca gelişimi çok daha iyi.
Allah size sağlıklı ömürler versin hocam,
Sonsuz saygı ve sevgiler.

Mesajı Yazan: ARDAESRA
Mesaj Tarihi: 20 May 2009 Saat 16:45
Zaten çocuklar bizden daha iyi biliyorlar nasıl beslenmeleri gerektiğini. Benim oğlum et süt yoğurdu çok seviyor. Doktorun tavsiyesi üzerine Kadir Bey'i tanıyana kadar sütü kısıtlı vermeye uğraştım evde süt yüzünden kavgalar çıktı meğer çocuğumu doğru besleyeyim derken hata yapmışım b :(( Allahtan Kadir Bey burada KizBebek

Mesajı Yazan: nurneva
Mesaj Tarihi: 20 May 2009 Saat 17:59
merhaba,bende kızıma süt veriyorum fakat bizim içtiğimiz sütten değilde bi markanın 6-12 ay sütü var ondan veriyorum,diğer sütten sulandırıpmı, direk öylemi vermeliyiz.kızım 6 aylık

Mesajı Yazan: nurneva
Mesaj Tarihi: 20 May 2009 Saat 18:01
kadir bey'e de sonsuzzzzzz teşekkürler.bütün çocuğu olan arkadaşlarıma anlatıyorum.

Mesaj Tarihi: 20 May 2009 Saat 18:31
6 aydan büyüklerde hiçbir sütü sulandırmayın.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat