Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

konuşmuyor

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Gelişim & Davranış Değişiklikleri
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=15920
Tarih: 14 Eyl 2025 Saat 19:02

Konu: konuşmuyor
Mesajı Yazan: mukadder
Konu: konuşmuyor
Mesaj Tarihi: 20 May 2009 Saat 09:54
Merhaba doktor bey, öncelikle hiç usanmadan tüm sorularımızı bu denli hızla yanıtladığınız için size çok teşekkür ederim.

Oğlum 14,5 aylık. 10 aylıkken yürüdü, yemeyi çok sevmez ama çok da zayıf sayılmaz, 10 kilo 100 gram. Herşeyi anlıyor, ne istiyorsa belli ediyor, parmağımızdan tutup tutup istediği yere götürüyor, göz teması da iyi. Sürekli anlamsız sesler çıkarsa da, bişeyler anlatmaya çalışsa da henüz anlamlı kelime söylemiyor. Bazen "anne" gibi bişey söylüyor ama ondan da emin değilim. Aslında bunu hiç takmıyordum ama etrafımdakiler sürekli hala konuşmuyor mu diye sordukça endişelenmeye başladım. Bu durum normalmidir? Ya da ne zamana kadar konuşmazsa endişelenmeliyiz?

Bir de eşimde bende gribiz. Ne kadar dikkat etsek de sabah oğlumun da burnu akmaya, hapşurmaya başladı. Henüz ateşi yok. Isparta da hiç bir yerde coldmix yok. Bunun alternatifi varmıdır?

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 20 May 2009 Saat 11:43
Sizin etrafınızdakiler ne biliyorki? Bizde herkez "Doktorculuk" oynamaya bayılır. Madem bu kadar meraklılar, bari bir şeyler okusalar da öğrenseler, bu kadar saçmalamazlar. Erkek çocuklar,4 yaşına kadar "dıgıl-dıgıl" dan başka ses çıkarmayabilirler.
Grip için, bol serum fiz. kullanın. Cold-mix bulamıyorsanız, Vicks'i göğsünüze sürmek şeklinde kullanabilirsiniz. Cold-mix daha uzun süre etkilidir. Eczacınız depodan getirtebilir.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat