herşeyi kendi yapmak istiyor
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Ebeveynlerin Kaygıları
Forum Tanımlaması: (ARŞİV) Sorularınız ve cevapları... (ARŞİV)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=15957
Tarih: 08 May 2025 Saat 09:45
Konu: herşeyi kendi yapmak istiyor
Mesajı Yazan: acura
Konu: herşeyi kendi yapmak istiyor
Mesaj Tarihi: 21 May 2009 Saat 16:04
Merhabalar Özlem Hanım, kızım 20 aylık ve bir aydır herşeyi kendi yapmak istiyor ve tabiki sonunda ya düşüyor ya üstünü ıslatıyor ya yemek döküyor vs. kendi yürümek istediğinde bıraktım kaldırımda düştü yüzü hep yara oldu. şimdi aynada görüp anne noldu diyor bende elimden tutmadığın için düştün diyorum. birdaha elimden tut tamammı diyorum tamam diyor ama yinede vazgeçmiyor. Nasıl davranacağımı şaşırdım. eğer isteklerine izin vermezsem yerlere yatarak ağlıyor. Bir sorunumda çalışıyorum en geç 15:30da evde oluyorum geldiğimde ve çalışmadığım günlerde sürekli onu kucaklamamı istiyor artık bunalmaya başladım. Eşim onu şımarttığımı düşünüyor. Yardımcı olursanız çok sevinirim teşekkürler.
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: özlemmestçioğlu
Mesaj Tarihi: 03 Haz 2009 Saat 00:23
kızınız ben dönemine girmiş. bu dönemde çocuklar hep ben der ve kendi yapmak ister. ilk özerklik denemeleridir bunlar. çok tehlikeli olmadığı sürece izin verin ancak yaşadıklarından ders alacağını da düşünmeyin, bunun için henüz küçük. her istediğini yapmak, size yapışmasına izin vermek ileride onu size bağımlı yapabilir.
------------- özlem
|
|