Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

oglum (ek gıda)

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=16027
Tarih: 07 Tem 2025 Saat 02:42

Konu: oglum (ek gıda)
Mesajı Yazan: baran
Konu: oglum (ek gıda)
Mesaj Tarihi: 24 May 2009 Saat 01:33
hocam iyi çalışmalar benim oglum 3 yaş 8 aylık 19 kilo ve 110cm boyunda yeme problemimiz yok fakat kahvaltı yapmayı sevmiyor  kahvaltıda bir bardak süt ve nutellalı ekmek yiyiyor birde salamı seviyor her zaman vermek istemiyorum zararlı diye ama her sabah salam soruyor.birde meyveyle arası yok ara sıra meyve yiyiyor hergün yemesi gereklimi.bir sorum  daha olacak hocam bu aralar herkesde ishal kusma ve yüksek ateş var salgın oldugunu söylüyorlar insandan insana bulaşırmı.nasıl önlem almalıyım.bu hastalıktan nasıl korunabiliriz.günde yarım litre süt veriyorum bunun dışında sütlü gıda almıyor.yeterli olurmu hocam .şimdiden çok teşşekür ederim.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 24 May 2009 Saat 10:54
Salamın bir zararı yok. Bu tamamen eski insanların uydurmasıdır. Çocukların pahalı gıdalaı çok tüketip, masrafa yol açmamaları için uydurmuşlardır. Katıksız yenen peynirin kurt yapacağı gibi, dondurmanın boğaza, çukulatanın karaciğere dokunacağı gibi. İshal ve kusma bulaşıcıdır. Ama "insan-insan" zinciri ile bulaşmaz, "insan-gıda-insan " zinciri ile bulaşır.  Süt günde en az 500ml. tüketmeli... 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat