Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

BEBEGIMIN BESLENMESİ

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=16031
Tarih: 28 Eyl 2025 Saat 08:06

Konu: BEBEGIMIN BESLENMESİ
Mesajı Yazan: yasemin0144
Konu: BEBEGIMIN BESLENMESİ
Mesaj Tarihi: 24 May 2009 Saat 11:46

MERHABA  HOCAM BENIM BEBEGIM YEDI AYLIK.BEBEGIMI BENI ALTI AY EMZIREBILDIM.SIZIN ONERINIZ UZERINE MAMA VERMEYI BIRAKTIM VE SUAN SÜT İLE PİRİNÇ UNU BUGDAY NISASTASI VE MISIR NISASTASI KARISTIRIP MAMA SEKLINDE YAPARAK BIBIRONLA VERIYORUM.BAZEN CICI BEBE SUT ILE KARISRTIRIP VERIYORUM.YOGURT YIYIYOR AMA HERZAMAN YEMIYOR.HAFTADA ÜÇ YADA DORT DEFA YOGORT YIYIYOR.ELMA MUZ CILEK YIYOR.BIZIM YEDIKLERIMIZDE YIYEBILDIGI KADAR YEDIRIYORUM.ISTAHI GUZEL AMA DAIMA SUTLE KARISIK PİRİNÇ UNU ISTIYOR BENDE YETERINCE SAGLIKLI BESLEYEMEDIGINI DUSUNUYORUM  VE SIZCE DAHA BASKA NELER YEDIREBILIRIM.SIZIN ONERINIZI BEKLIYORUM?

BIRDE HOCAM BEN BEBEGIME KEMIK GELISIMI ICIN ILÇ KULLANILMASI GEREKIYORMU VE ZARARI VAR MI?
TESEKKURLER

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 24 May 2009 Saat 11:47
KILOSU 9.5 BOYU 68 CM 

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 24 May 2009 Saat 17:19
Boyu ve kilosu iyi ama siz gene pirinç unu ile mamayı günde 1 defadan fazla vermeyin. yemeklerden, kıymalı sebzeleri tercih edin.Süt ve sütlü gıda toplamı 500ml'nin altında olmasın.

Mesaj Tarihi: 27 May 2009 Saat 20:04
İlk 6 ayda yoğurt verecekseniz, evde mayalayın. 6. aydan sonra her türlü yoğurdu yerler. İlk 6 ayda çekirdeği çıkarılan meyvaları yerler. 6. aydan sonra , çekildeği ile yenenleri de yerler.

Mesaj Tarihi: 28 May 2009 Saat 11:34
merhabalar hocam benım bebegım sut ile pirinç unu ve cıcıbebe,elma,muz,yogurttan baska bısey yemıyor agırlıklı olarak sut ile pirinç unu yapılamasını yıyor.cok denedım ac bıraktım ama yemıyor.ben ne yapacagımı sasırdım.pirinc ununun bır zararı olur mu?nasıl baska gıdalar yedırebılırım?
7.5 aylık 10 kg agırlıgında.

Mesaj Tarihi: 28 May 2009 Saat 14:57
Pirinç ununun  zararı, tok tutarak 1  günde alması gereken sütlü gıdaları kısıtlaması, kabızlık yapması dır. Kilosu zaten fazla. Şimdilik fazla zorlama. Günlük süt miktarı, 600ml. den fazla ise, idare et. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat