Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

bronşit ve zatürreden korunma

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=16039
Tarih: 18 Kas 2025 Saat 17:55

Konu: bronşit ve zatürreden korunma
Mesajı Yazan: zeynep82
Konu: bronşit ve zatürreden korunma
Mesaj Tarihi: 24 May 2009 Saat 19:21
hocam çok oluyoruz ama bir sorum daha var komşumun kızı 6 yaşında sürekli öksürüyor her ay dr a gidiyorlar ve bronşit teşhisi ile antibiyotik kullanıyorlar bunun tekrarlama nedeni nedir?
bulaşma riski varmıdır?
bronşit ve bu tür hastalıklara yakalanmaması için alabileceğimiz önlemler nelerdir?
tedbir için yapabileceklarimi öğrenmek istiyorum

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 25 May 2009 Saat 09:14
Bronşit Astım'ın Fransızcasıdır. Antibiyotikle tedavi edilmez. Bronşiolit'de viruslarla olur, bununda antibiyotiklerle tedavisi yoktur. Acaba o doktor hiç hayatında "grip" tanısı koymuşmu??? Koymazlar, zira onlar büyük doktorlardır, büyük doktorlar büyük tanılar koyarlar, habbeyi kubbe yaparlar...Komşunuzun kızı muhtemelen "yuva'ya" başladı, iki kışı böyle griplerle geçecek, her seferinde antibiyotik alırsa, başı büyük derde girecek.Benim mailleri ve makalelerimi okusunlar.

Mesajı Yazan: zeynep82
Mesaj Tarihi: 25 May 2009 Saat 09:34
hocam peki bizim olmamasıiçinalabileceğimiz tedbirler varmıdır ve bulaşıcımıdır şimdi komşunun kızıda hasta acaba ondan geçmiş olabilirmi oğluma ama onun öksürüğü çok farklı enim ne yapmam lazım

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 25 May 2009 Saat 17:14
Tamamen önlemek çok zor. Arada bir alınacak. Ben bile oluyorum. Yanlış bir iş yapmadıkça başınıza iş açılmaz. Nezle -grip ilaçlarını ve soğuk algınlığı ilaçlarını kullanmayın. Zaten yaz aylarında ciddi bir enfeksiyon yapmazlar.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat