süt tüketimi
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=16043
Tarih: 19 Eyl 2025 Saat 20:02
Konu: süt tüketimi
Mesajı Yazan: dtuncer
Konu: süt tüketimi
Mesaj Tarihi: 24 May 2009 Saat 23:05
merhbalar doktor bey, daha öncede size birkaç sorum olmuştu bebeğim 24 aylık aslında bana göre iştahı fena sayılmazdı ama süt tüketimi konusunda günde 500 ml olursa sanki daha az yemek yiyor örneğin sabah uyanınca süt veriyorum sonra kahvaltı sonra arada tekrar süt sonra saat 14 veya 15 gibi kıymalı bir çorba ve yoğurt sonra arada yine süt akşamda kıymalı çorba ve yoğurt yada sulu köfte ama genelde kıymalı çorbaları seviyor oğlum o yüzden genelde çorba yada bazı akşamlar sütten yaptığım sütlü tatlılardan biri veriyorum sizce beslenmesi bu şekilde doğrumu? sanki önceden daha az sütünce öğün sayısı 4 yada 5 oluyordu veya 3 öğün yiyordu ama miktar olarak daha çok yiyordu, acaba hangisi doğrudur? birde eti kıyma şeklinde çorbalara koyarak yada sulu köfte yaparak yada çorbalarına kıymanın yanında et suyu ve kemik iliği koyarak et ihtiyacını yeterince karşılayabiliyormuyumdur?et suyu ve kemik iliğinin kıyma ile kullanılınca besleyici değeri varmıdır?teşekkürler...
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 25 May 2009 Saat 09:26
Et,tavuk ve kemik suları sadece lezzet verir. Besleyici değerleri yoktur. Eğer olsa idi, pişirmekle etin gıda değerinin azalması gerekirdi ki, böyle bir şey olmaz. Günde 1 öğün kıymalı bir yemek yemesi yeterlidir, gerisi hep süt ve süt mamülü olsun.
|
|