Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

2,5 yaşında bize vuruyor öfkeli

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: İki Yaş Sendromu
Forum Tanımlaması: (ARŞİV) Sorularınız ve cevapları... (ARŞİV)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=16048
Tarih: 22 Tem 2025 Saat 01:55

Konu: 2,5 yaşında bize vuruyor öfkeli
Mesajı Yazan: ARDAESRA
Konu: 2,5 yaşında bize vuruyor öfkeli
Mesaj Tarihi: 25 May 2009 Saat 10:27
Merhaba Özlem Hanım,

Oğlum yaklaşık 2.5 yaşında. Klasik 2 yaş sendromu yaşıyoruz. Ancak son zamanlarda istediği yapılmadığı zaman bağıra çağıra ağlamanın yanında bana vurmaya başladı. Hem de büyük bir öfke ve hırsla vuruyor. Ben de bu duruma o kadar çok üzülüyor ve sinirleniyorum ki bazen öfkeyle nasıl bağırdığımın farkına varamıyorum. Çocuğumun şiddet dolu kavgacı bir kişiliğe sahip olmasını istemiyorum. Bazen parkta oynarken diğer çocukları da ittiriyor ve vuruyor. Ona yaptığının doğru olmadığını anlatıyorum. Bir daha yapacak mısın diye sorduğumda ise ıhıhhh diyor ama her sinirlendiğinde yine el kalkıyor bu sorunu nasıl çözmem gerektiği konusunda değerleri görüşlerinizi rica ediyorum.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: özlemmestçioğlu
Mesaj Tarihi: 29 May 2009 Saat 12:24
öfke karşısında öfkeli tepkiler vermek öfkeyi sadecearttırır. çok zor olduğunu biliyorum ancak öfkelendiğinde, bağıdığında veya vurduğunda kızsanız bile sinirli tepkiler vermek yerine ona hareket etmesini engelleyecek kadar sıkı sarılmayı ve onu çok evdiğnizi söylemeyi deneyin. sıkı sarılarak hem onu fiziksel analmad durdurmuş hem de duygusal anlamda sarıp sarmalamış olacaksınız.

-------------
özlem

Mesajı Yazan: ARDAESRA
Mesaj Tarihi: 01 Haz 2009 Saat 11:25
Çok iyi fikir teşekkür ederim. Özlem Hanım.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat