Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Ek gıda.flor.omega3 hakkında

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=16055
Tarih: 26 Oca 2026 Saat 01:04

Konu: Ek gıda.flor.omega3 hakkında
Mesajı Yazan: fiona
Konu: Ek gıda.flor.omega3 hakkında
Mesaj Tarihi: 25 May 2009 Saat 14:39
dr. bey merhaba..

aylardır sizin yazılarınızı okuyorum ..özellikle anne sütüne verdiğiniz destek için kendi adıma çok teşekkür ediyorum ..çünkü çevremdeki hiç kimse ki buna dr.da dahil anne sütüne bu derece destek vermiyor şöyleki..bebeğim 7 aylık ve ben 6 ay anne sütü hariç su dahi vermedim..maşallah sütümde oldu ama az olduğu zamanlarda bile sürekli emdirdim..hem süütm artsın hemde doysun diye..6.ay bitimindede yani 1 aydırda sadece tattırıyorum yiyeceklerden bir çay kağışı kadar..gün aşırı yada her gün gibi aralarda..çok az da su veriyorum...ama çevremdeki herkes 6 aydan sonra mutlaka eklere geçmem gerektiğini söylüyor...

eke başlamadım başlamayıda düşünmüyorum henüz..sorum şu hocam...çevremden çok tepki alıyorum ailem arkadaşlarım bebeğimin doymadığını gelişiminde sorun olacağını vs. söylüyorlar oysaki yavrum maşallah boyuda kilosuda 50*75 persentilde..ve son iki aydır 450/500 gr. alıyor..ki bu ayında normal bir artma değil mi hocam...

1...sütüm yettiği sürede eke geçmeyi düşünmüyorum multit...ve gün aşırı demir damlası veriyorum( sizin tavsye ettiğiniz gibi avuç içinin kırmızılığını vs. takip ediyorum normal o yüzden çokta vermiyorum )...bebeğim sadece anne sütüyle yeterince besleniyormu vitamin eksikliği olur mu,

2.bazı günler sütümün az olduğu zamnlar oluyor o zamanlarda ne verebilirim ..meyve suyumu yada sebze çorbası vs mi..

3. siizin tecrübelerinize çok güveniyorum..eke geçerken hangi sırayı izlemeliyim ölçüleri var mı...

4.birde hocam konuyla alakalı değil ama bebeğim ayak parmağını emiyor çorap giymediği zamanlarda çok zorluyor ağzına almak için...bir zararı olurmu...kalça çıkığı olur diye korkuyorum..birde emmesi alışkanlık yaparmı?

vakit ayırdığınız için çok ama çok teşekkür ederim...

saygılarımlaa

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 25 May 2009 Saat 14:59

sizi bulmuşken kafama takılan 2 soruyu daha sormak istiyorum hocam...

5..zymflor...kullanma yaşı varmı yoksa diş çıktığı zamn başlanabilir mi..bunu sorduğum diş hekimi içtiğimiz sularda flor var yeterli gelebilir demişti..ama .içtiğimiz suyun içerisinde flor yok yada ambalajında yazılmıyor..bu tabler sadece anne sütü içien bebklerde etki edermi..içilmesini önerirmisiniz..

6.omega 3 ün bebeğin beyin gelişiminde çok etkili olduğunu biliyoruz hocam.özellikle 1 yaş dönemi....hamileliğimin özellikle son 3 ayında tablet olarakta aldım..emzirme dönemindede balık yemeye özen gösterdim..havalar ısındığı için balık yiyemeyeceğimi düşünüyorum bebeğime balık yağı surubu tavsiye edermisiniz marka verebilirmisiniz...

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 25 May 2009 Saat 17:54
Etrafın laflarına aldanmayın. Kendi hatalarını sana da dikte etmeye çalışıyorlar. Benim 6 hastam tam 2 sene sadece anne sütü verdi... Hiçbir problemde olmadı.. Demir kullanmayın. 6. aydan itibaren her çocuk ayak başparmağını ağızına sokar... Normaldir ve çok güzel bir manzaradır, muhakkak bir resmini veya videosunu çekin. Çocuklar sonradan "kalça çıkığı" olmazlar , öyle doğarlar. Alışkanlık da yapmaz, zaten çok kısa bir süre yaparlar. Dişçilerin iddia ettikleri gibi sularda yeterli fluor olsa idi çocukların dişleri çürümezdi. Herhalde "potansiyel müşteriler" kayboluyor diye bu ilacı bir türlü sevemediler. İlk 1 sene vitamin alması önemlidir. Yazın sıcak havalar da balık yenmez diye bir şey yok, avlanma yasağı nedeni ile balıkçılar kapalı. Yoksa, donmuşunu veya konservesini bile yiyebilirsiniz.

Mesaj Tarihi: 25 May 2009 Saat 18:11
Big smile ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM HOCAM..O HALDE BİR RESMİNİ ÇEKTİM BİLE:))

yani flor tablete başlayayım mı hocam 7 aylık şu an...

Peki sütümün bazen eksik geldiği oluoyor gün içinde mesela ne verebilirim meyve suyu çorba vs.

tekrar çokteşekkürlerr...

Mesaj Tarihi: 26 May 2009 Saat 10:02
7 aylık çocukta anne sütü az geliyorsa, ilk başlanacak gıda süt olmalı.Zira herşey süt içinde veya süt mamülü olacak. Zymaf... 2 yaşına kadar hergün 1 tane verin, 2 yaşından sonra 2 tablet,4 yaşından sonra 4 tablet verilecek. Düzgün diş fırçalayanlarda 3 tab. de olabilir. Zyma... süt sütlü gıdalardan yarım saat evvel veya sonra olsun.

Mesaj Tarihi: 26 May 2009 Saat 13:52
çok teşekkr ederim dr.bey aynen uygulayacağım...

Mesaj Tarihi: 27 May 2009 Saat 09:57
KizBebek

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat