|
dr. bey merhaba..
aylardır sizin yazılarınızı okuyorum ..özellikle anne sütüne verdiğiniz destek için kendi adıma çok teşekkür ediyorum ..çünkü çevremdeki hiç kimse ki buna dr.da dahil anne sütüne bu derece destek vermiyor şöyleki..bebeğim 7 aylık ve ben 6 ay anne sütü hariç su dahi vermedim..maşallah sütümde oldu ama az olduğu zamanlarda bile sürekli emdirdim..hem süütm artsın hemde doysun diye..6.ay bitimindede yani 1 aydırda sadece tattırıyorum yiyeceklerden bir çay kağışı kadar..gün aşırı yada her gün gibi aralarda..çok az da su veriyorum...ama çevremdeki herkes 6 aydan sonra mutlaka eklere geçmem gerektiğini söylüyor...
eke başlamadım başlamayıda düşünmüyorum henüz..sorum şu hocam...çevremden çok tepki alıyorum ailem arkadaşlarım bebeğimin doymadığını gelişiminde sorun olacağını vs. söylüyorlar oysaki yavrum maşallah boyuda kilosuda 50*75 persentilde..ve son iki aydır 450/500 gr. alıyor..ki bu ayında normal bir artma değil mi hocam...
1...sütüm yettiği sürede eke geçmeyi düşünmüyorum multit...ve gün aşırı demir damlası veriyorum( sizin tavsye ettiğiniz gibi avuç içinin kırmızılığını vs. takip ediyorum normal o yüzden çokta vermiyorum )...bebeğim sadece anne sütüyle yeterince besleniyormu vitamin eksikliği olur mu,
2.bazı günler sütümün az olduğu zamnlar oluyor o zamanlarda ne verebilirim ..meyve suyumu yada sebze çorbası vs mi..
3. siizin tecrübelerinize çok güveniyorum..eke geçerken hangi sırayı izlemeliyim ölçüleri var mı...
4.birde hocam konuyla alakalı değil ama bebeğim ayak parmağını emiyor çorap giymediği zamanlarda çok zorluyor ağzına almak için...bir zararı olurmu...kalça çıkığı olur diye korkuyorum..birde emmesi alışkanlık yaparmı?
vakit ayırdığınız için çok ama çok teşekkür ederim...
saygılarımlaa
|