Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

sivilce

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Alerji & Cilt & Saç
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=16061
Tarih: 05 Ağu 2025 Saat 12:26

Konu: sivilce
Mesajı Yazan: nkenar
Konu: sivilce
Mesaj Tarihi: 25 May 2009 Saat 20:24
bebeğim daha 4.5 aylık,doğduğunda yüzünde siyah noktalar vardı doktorumuz cildiyeye çıkmamızı söyledi.cilt doktoru antibiyotik bir krem verdi o da çocukta sivilceye çevirdi biz daha sonra kaybolacaklar diye beklerken şimdi daha kötü durumda,başka bir cilt doktoru eczanende yapılma bir ilaç verdi şimdi onu kullanıyoruz ama hiç bir değişiklik yok.oğlum daha şimdiden sivilce ilaçları kullanıyor bu da beni çok üzüyor.sivilceler kırmızı lekeler oluşturuyor.sadece anne sütü veriyorum sağlığında hiç bir problem yok. beni tek üzen yüzü acaba sütümden mi kaynaklanıyor.o kadar dikkat çekiyor ki yolda bile herkes yüzünü soruyor.ilginiz için şimdiden teşekkürler. 

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 26 May 2009 Saat 12:26
Görmeden bir şey söylemek çok zor. Sıcak döküntüsüne de benzemiyor, zaten doğumda başlamış...Keşke bir resim gönderebilseniz.

Mesajı Yazan: yasemin
Mesaj Tarihi: 26 May 2009 Saat 18:31

-------------

Mesaj Tarihi: 26 May 2009 Saat 18:43
ilginiz için şimdiden teşekkürler doktor bey

Mesaj Tarihi: 27 May 2009 Saat 10:31
Bu döküntülere "Milia" denir, zararsızdır ve tadavi gerekmez. Eğerçok fazla olurlarsa, nazikçe üzerlerini açıp, içini boşaltmak gerekir.

Mesaj Tarihi: 27 May 2009 Saat 19:06

peki zamanla geçermi yoksa sürekli böylemi kalır.teşekkürler

Mesaj Tarihi: 27 May 2009 Saat 22:16
Zamanla geçer.

Mesaj Tarihi: 01 Haz 2009 Saat 22:58
Hocam çocuğumun yüzündekiler biraz daha artmaya başladı.Bizde doktora gittik.Bize ATOPIK DERMATIT diye bir teşhis koydu.İlaç olarakta bepanthene krem verdi.İnternette araştırdığıma göre egzama türü bir hastalıkmış.Benim ellerimdede allerjik egzama var.(deterjan ve sabuna karşı) Çocuğa benden bulaşmış olabilir mi?Yada teşhis doğrumudur.İlacı kullanalım mı?Şimdiden teşekkür ederim.

Mesaj Tarihi: 02 Haz 2009 Saat 13:42
Teşhis yanlış, "Atopik dermatit" de lezyonlar, nokta nokta değil, alan şeklindedir.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat