oğlum düştü ve aşılarla ilgili
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Düşmeler & Çarpmalar & Yaralanmalar ve Ortopedi
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=16269
Tarih: 29 Eyl 2025 Saat 13:27
Konu: oğlum düştü ve aşılarla ilgili
Mesajı Yazan: dtuncer
Konu: oğlum düştü ve aşılarla ilgili
Mesaj Tarihi: 01 Haz 2009 Saat 17:32
merhaba kadir bey benim iki sorum olacak.ilki oğlum bugün hastaneye götürmüştük orada koştururken zemin kaygandı kafasının üstüne düştü çok korktum çok ağladı kafası yere epey sert vurdu zor sakinleşti o zaman görrünürde pek bişey yoktu ama şimdi evdeyiz yaklaşık 2 yada 3 saat geçti aradan ve yolda gelirken uyudu hala uyuyor kafasının arkasına baktımda ceviz büyüklüğünde şişlik var dokunduğum zaman sanki çıt diye ses çıkıyor bi sorun yoktur dimi birde genelde çocukların kafasını korumak gerekli ilerde bazı sorunlar bu tip düşme ve çarpmalardan kaynaklanıyor diyorlar ve sanırım düştükten hemen sonra uyutmamak gerekiyormuş ama engel olamadım sabahtan beri uykusuzdu çok uykusu gelmişti zaten hemen uyudu acaba böyle durumlarda ne yapmak lazım? bir diğer sorum da oğlumu hastaneye hepatit A aşısı için götürmüştük 14 mayısta 2 yaşına girdi doktorumuz aşıyı yazdı birde suçiçeği ve pnomökok aşılarını da yaptırmadıysanız şimdi yaptırabilirsiniz dedi bu aşılar için geç kalmadık mı eğer geç değilse sağlık ocakları bu aşıları yapar mı yaptırmalımıyız? yarında hepatit A aşısını yaptıracağiz acaba aşı ateş falan yada herhangi bi etki yapar mı ateş falan yaparsa ateş düşürücü vermeliyim mi? vereceğiniz cevap için şimdiden teşekkürler...
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 02 Haz 2009 Saat 13:29
Aşılarda geç kalma, hastalığa aşısız yakalandığı andır. Suçiçeği aşısı 10 yaşında bile olur da,,, "suçiçeği" olduğu gün "-geç kaldınız-" derim...Bu aşılar ateş yapmıyor. Bir tek "Pnömokok" aşısı biraz sarsıyor. Düşme yönünden bir gösterin.
|
|