Merhaba doktor bey;
Öncelikle verdiğiniz bilgilerle çok güven veren bir doktorsunuz.sizinle tanıştığımız için şükürler olsun..
Benim kızım 19 aylık ve konj.. hipotriodi hastası…teşhis 15 günlükken topuk kanıyla tshın 21 olmasıyla konuldu.15 günlükken tiroid sintigrafisi ve boğaz röntgeni çekildi ve her şey normal sınırlardaydı.önlem olması amacıyla tefor başlattılar.ilk bir ay yarım,daha sonra ¼+1/8 ,3. Ay ilacın ¼,4. Ay ve şu ana kadar ilacın 1/8 ini kullandık .şu ana kadar hep referans aralıklarındaydı sonuçlarımız.bugün yine kontrolümüz vardı. Tsh: 3.77 ve serbest t4: 1.32 çıktı. Tsh mız biraz yükseldiği için önceki kontrole göre ilaç değişikliğine gideceğimizi söyledi doktor. Euthyrox 25 mg verdi ve 4 te üçünü kullanacakmışız artık. Doktorun tarifine göre teforun 1/8 i bu ilacın bir tabletine eşitmiş.ben bu söylemden bu yeni ilacın daha düşük olduğunu anlıyorum..yani daha düşük seviyeli bi tiroid hormonu mu verilmiş? Ve geçenki 3 ay önceki kontrolümüzde bana kızımın belki geçici tsh yüksekliği olabileceği veilaç başlanmayabilirdide denildi ama şu an başladığımız için devamı söz konusu 3 yaşına kadar..ve bu beni nasıl üzdü anlatamam doktor bey..ben sizden bu yeni ilaç hakkında bilgi almak istiyorum .gerekli derseniz tüm şu ana kadar tsh ve t3 t4 değerlerinide yazabilirim.
Diğer bir sorumda bugün yapılan kan sayımı testi..
WBC: 11.5
LY: 4.96
MO: 1.05
EO#: 0.985
NE: 37.7
EO%: 8.57
MCV: 71.2
MCH: 24.4
RDW:18.2
PLT: 500 Diğerleriyse hep referans aralıklarında olduğu için gerek görmedim yazmaya…
HGB:12.7
………..
DEMİR: 70.27
UIBC: 325.78
Bu sonuçlara göre doktor ferro sanol kullanmamı söyledi..kansızlığı olduğunu düşünüyor.mcv ve mch değerlerinin düşük olması beni biraz telaşlandırdı.kullanmalımıyım sizce ferro sanolu yoksa önerebileceğiniz başka bir şey var mı ilaç kullanımı dışında??
Kızımın kilosu 3 ay önce 16 aylıkken 10 kilo 79 cm di bugün yani 3 ay sonra 19 aylıkkken 81 cm ve 11.5 kilo çıktı.bu gidişat normalmi doktor bey.doğum kilosu: 3kilo 300gr dı. 14 aya kadar anne sütüyle beslendi doğumdan bu yana ..6 aylıkken ek gıdaya başladım yavaş yavaş…hazır mama hiç kullanmadım.şu an ise tavsiyelerinizle her gün yumurtasını , en az 500 ml sütünü,yoğurdunu, etini(kırmızı et,tavuk veya balık eti..),sebzesini meyvesini yediriyorum…hastalıklardaysa sizi mutlak ölçüde takip ediyorum .antibiyotik çok az kullandık şu ana kadar..o da dili beyaz ve ağız kokusu ve dindiremediğimiz bir ateşi olmuştu o zaman kullandık.ilaç kullanmayı sevmiyorum çok şükürki yenebiliyor vücudu mikropları ..biraz uzun oldu affınıza sığınıyorum..cevaplarınız için şimdiden çok teşekkürler…
|