Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

ACİLL (Tüberküloz ve emzirme)

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=16336
Tarih: 13 Eyl 2025 Saat 08:25

Konu: ACİLL (Tüberküloz ve emzirme)
Mesajı Yazan: miss hugolina
Konu: ACİLL (Tüberküloz ve emzirme)
Mesaj Tarihi: 04 Haz 2009 Saat 15:27
Merhabalar Hocam,

Kızım 14 haziran da 22 ayı dolduracak ve hala emziriyorum,eşim ailesi ve çevredekiler 1 yaşından beri bıraktırmamı söyledikleri halde ben 2 yaşına kadar emzirmek istiyordum.Ama 2 aydır öksürüğüm vardı bugün fırsat bulup gittim.Akciğer grafisine göre doktor.Ciğerlerimde küme küme yaraların olduğunu tüberküloza(32 yaşındayım ve siğara kullanmadım) benzemediğini,istediğiM bi zaman Göğüs hastanesine sevk edebileceğini söyledi....

Sizce kızımı memeden hemen kesmelimiyim????Tüberküloz olsaydı 2 aydır öksürüyorum o zaman eşime ve çocuğuma allah korusun şimdiye kadar geçmezmiydi?

Umarım hemen cvp alırım sizden bugün...

Teşekkürler...

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 04 Haz 2009 Saat 17:43
Tüberküloz şakaya gelir bir hastalık değildir..Ciddi bir şekilde var veya yok denilmesi lazımdır.  Önce yapmanız gereken 2 işlem var. 1-PPD TESTİ ve 2-Balgamda "Aside Mukavim Basil" testi .. Eğer bunlar "Tüberküloz" teşhisini destekler mahiyette gelirse, nefes ile çocuğunuza mikrop verme ihtimaliniz var. Çocuğunuz muhtemelen BCG aşısı olduğu için nisbeten korunuyordur ama , genede dikkatli olmak lazım. Evdeki herkezin PPD testi yaptırmasında fayda vardır. Ayrıca TB. değil ise, o görüntünün ne olduğunun söylenmesi gerekir. En iyisi bir "Göğüs hastalıkları uzmanı" sizi bir görsün..

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat