oğlum (ishal)
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: İshal & Kabızlık & Kusma
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=16374
Tarih: 04 Eki 2025 Saat 16:52
Konu: oğlum (ishal)
Mesajı Yazan: yusufum
Konu: oğlum (ishal)
Mesaj Tarihi: 05 Haz 2009 Saat 19:29
merhabalar hocam oğlum 2 yaşında ve dün gece başlayan bi ishal var eteşi yok kusması yok bez sayısı 10 u geçiyor ve yeşil renkte.flagly şurup versem iyi gelirmi öneriniz ne.cevap verirseniz çok mutlu olurum
------------- :=
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 06 Haz 2009 Saat 08:53
Hastalıktan ziyade, çok yeme kakasına benziyor. Flagyl, "dizanteriform" ishallere iyi gelen bir ilaçtır. Bu ishal; "kalın barsak" ishali olduğundan, sulu değildir, ıkıntılı, sümüksü ifrazatlı ve bazan kanlı olur.Sancı ön plandadır. Ateş olabilir. Sizinkisi pek benzemiyor. Rahat ise, dokunmayın.
|
Mesaj Tarihi: 06 Haz 2009 Saat 08:59
teşekkürler hocam sancılı değil yani rahat mutluda ama bez sayısı 10 geçince korktum birden kaka rengi sarıya döndü ama bugün biraz daha iyi.suyumuzu değiştirmiştik bundan kaynaklanıyor olabilirmi acaba
|
Mesaj Tarihi: 06 Haz 2009 Saat 12:52
Olsa idi diğer hastalık belirtileri ile birlikte olurdu. Pek benzemiyor.
|
Mesaj Tarihi: 06 Haz 2009 Saat 17:19
hocam bugün gene başladı ishali öğleden sonra ama 4 tane bez değiştik fakat kokulu ağzındada bi koku var ama ateşi yok kusması yok.acile götürsemmi acaba gerçi götürsem biliyorum antibiyotik verirler kesin atlatamazmıyım ilaçsız.sıvı alımıda iyi bol bol içiyo ne yapmalıyım.cevabınızı bekliyorum hocam
|
Mesaj Tarihi: 06 Haz 2009 Saat 19:31
Kusmayan bir çocukta, siz o doyana kadar sıvısını verdiğiniz sürece "su kaybı" olmaz. Tehlike, ishal ve kusmanın yanyana olduğu durumlar. Kaldıki, tek başına ishalde artık ilaç kullanmıyoruz. Şimdiki görüş, "-Mikroplar ishal yapmaz, mikropları vücut dışına atmak için, vücut ishal yapar-" .. Mikrop enayimi? Niye dışarı çıksın, o yerleşmek ister. Hazır yiyecek, sıcak ortam, gel keyfim gel..O yüzden bilhassa ishal durduran ilaçlar çok tehlikelidir. Bırakın vücut mikropları dışarı atsın, siz çocuğu yedirip-içirin.
|
|