hocam yine bir sürü sorularım olacak izninizle 1- oğlum 8 aylık oldu geçen ay kilosu 7,900 boy 69,5 baş çev.43,5 çıkmıştı. buay ki kontrolünde kilo 8,100 boy 69,5 baş çev.45 çıktı. arda bir rota ishali atlattığımız için kilo pek fazla alamadı ama boy hiç artmamış.bunun nedenide rota olabilirmi?birde baş çevresi bazı aylarda hiç artmıyor bazende 1-2 cm birden artıyor.acaba yanlışmı ölçüyorlar??sizin değerlendirmeniz nedir?? 2-gebeliğimde şeker hastalığı çıkmıştı.benim annemde teyzelerimde genelde 1 kişi atlayarak (örneğin en büyük teyzemde var sonrakinde yok annemde var sonrakinde yok şeklinde) diyabet var.bende gebelikte çıkınca dr. ilerde olabilir demişti. ayrıca kayınpederimde yani baba tarafımızdada diyabet hastalığı var. acaba oğlumda olma riski varmıdır?? eğer böyle bir ihtimal varsa oğluma ne zaman test yaptırmam lazım olup olmadığıyla ilgili yada yaptırmam gereken bir test varmıdır?? 3- kardeşimde ve ablamda FMF hastalığı var.kardeşim pozitif ablam sadece taşyıcı dr.u anne ve babada taşıyıcılık yada hastalık olduğu için sizde çıkmış demiş. ben test yaptırdım. sedimentasyon değerleri normal çıktığı için dr. bende olmadığını söyledi.ama taşıyıcı olabilirmişim onunla ilgili test yaptırmadım emin değilim. FMF nesil atlarmı oğlumda olma ihtimali varmıdır?? onunla ilgili yaptırmam gereken test varmı?? 4- hocam bende ve ailemde (anne, kardeşler, teyzeler, teyze çocukları ....) troid hastalıkları var. kardeşlerimde hiper bende hipo troidi annemde nodül vardı.yani bizim aile de her türlü hastalık mevcut .bu konuda da oğlumda olma ihtimalini test yapmam gerekirmi ve test zamanını öğrenmek istiyorum?? 5- ve sanırım son sorum 1 yaşına kadar süt yasak diyorlar zeka geriliği yapıyor(muş) ama yoğurt serbest yoğurtta sütten yapılıyor. yoğurt zeka geriliği yapmıyorda süt nasıl yapıyor.birde p.nar markası 6-12 ay bebek sütü çıkarmış içinde vitamin minaral vb .eklentiler var.o sütü kullanabilirmiyiz.içinde vitamin vb olduğu için daha yararlıdır diyebilirmiyiz???yoksa normal sütmü daha iyidir?? yanıtlarınız için şimdiden teşekkürler saygılar..
------------- http://lilypie.com">
|