Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

aşı zamanı

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Aşılar
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=16472
Tarih: 12 Ağu 2025 Saat 14:41

Konu: aşı zamanı
Mesajı Yazan: didecik
Konu: aşı zamanı
Mesaj Tarihi: 10 Haz 2009 Saat 18:53
kadir bey 6.ay aşılarımız yaklaşıyorda doktorumuz geçen ayki kontrollerde aşıların hepsini aynı gün yapmayız bir tanesini bırakırız daha sonraki hafta yaparız dedi..cocuk rahatsız olmasın diyeymiş...sizce uygunmu...uygun deilse aynı gün ısrarımla yaptırırım ...ilginize sonsuz teşekkürSmile

-------------
dide

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 10 Haz 2009 Saat 19:09
Aman ha.... Aşılar ya aynı gün, yada en az 30 gün ara ile yapılmalıdır. Eski maillerde bunu çok konuşmuştuk. Doktor önerse bile siz 30 gün ara ile yaptırın...

Mesajı Yazan: didemim
Mesaj Tarihi: 11 Haz 2009 Saat 09:15

anladım kadir bey 6.ay aşılarının hepsini birlikte yaptırırım..peki 1 hafta arayla yaptırınca nasıl bir tehlkikesi var...2.ay aşılarını yaptırırken verem aşısını yapmamışlardı...tam 1 hafta sonra yaptırmıştım..aşının tutmama ihtimali felenmı var

-------------
DİDE

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 11 Haz 2009 Saat 09:30
İkinci aşı erken yapıldığında, vücut antikor seviyesini düşük tutabiliyor. BCG farklı, BCG aşısı "antikor" yapan bir aşı değildir. Diğer bütün aşılar "hümoral" sistemde çalışıp, antikor yaparken, BCG aşısı "hücresel" sistemde çalışır, antikoru yoktur. Bu sebepten, serumda antikor bakmak yerine,hücresel bir tepki olan  PPD testi ile varlığı ve derecesi araştırılır.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat