Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

allerji

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Alerji & Cilt & Saç
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=16524
Tarih: 03 Ağu 2025 Saat 06:03

Konu: allerji
Mesajı Yazan: zelioz
Konu: allerji
Mesaj Tarihi: 12 Haz 2009 Saat 12:47
Merhaba doktor bey. Arkadaşım için size bi konuda danışmak istedim izninizle. Arkadaşımın 14 aylık bir kızı var ve 6. ayından beri yanaklarında ve bez bölgesinde kızarıklıklar oluyor. pul pul ve dokunduğuna sert, hasır gibi. önceleri 15-20 günde bir tekrarlıyordu, birkaç gün içerisinde geçiyordu. bazen yanakları ve bez bölgesinde aynı zamanlarda yada ikisinde farklı zamanlarda oluşuyordu. şimdi ise iyileştikten birkaç gün sonra yeniden tekrarlıyor. Yanaklarındaki iyileşince hiç iz kalmıyor ama bez bölgesinde iyileşse bile cildinde bir koyulaşma, renk faklılığı oluştu. Bir sürü farklı doktora gitti, ancak doktorlar allerjik bünyesi olduğunu ve ilkokul çağına geldiğinde kendiliğinden geçeceğini, 3 yaşına kadar test yapılmasının anlamsız olacağını söylediler. Atopicilair ve fenistil jel kullanıyor. Predrol çok iyi geliyor ama kortizonlu olduğu için çok nadir kullanıyor. son gittiği doktor allerji testi yaptırmasını ve neye alerjik reaksiyon gösterdiğini öğrenmesini söyledi. ancak testler özel hastanede çok mailyetliymiş. araştırma hastanesinden randevu almaya çalışıyor. sizce gerçekten yaptırması gerekli mi. yediklerine de çok dikkat ediyor. allerji yapma ihtimali olan tüm yiyeceklerden uzak tutuyor ama yinede çözüm bulamıyor. siz ne tavsiye edersiniz. yardımınız için şimdiden teşekkürler. kolay gelsin

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 12 Haz 2009 Saat 14:06
Allerji ile yakından uzaktan ilgisi yok. Yanakları sıcak tutmaktan oluyor. Deri değişince düzeliyor ama yeni deride aşırı sıcağa maruz kalınca hadise tekrarlıyor. Az giydirsinler, odası serin olsun. Pişiği için sık sık altını değiştirmeleri gerekiyor. Altını her açtığında kremli kapatacaklar..

Mesajı Yazan: zelioz
Mesaj Tarihi: 12 Haz 2009 Saat 14:26
Doktor bey. bu kızarıklıklar kışın oluştu ve odasında derece var. ev ısısını sabit tutuyolar ve gayet ince giydiriyorlar. altını değiştiriken de 3 farklı pişik kremini dönüşümlü olarak kullanıyor. biri sebamed diğerlerini hatırlamıyorum. Acaba egzama olabilir mi. çünkü arkadaşımın 12 yaşına kadar ayağında egzaması varmış. sonradan da ara ara tekrarlamış, şimdi yok ama. teşekkürler

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 12 Haz 2009 Saat 19:58
Atopik dermatit olabilir. Onun da ilacı kortizonlu kremler. Deriden emilmediği için, "Ultralan pomad" tercihimdir. Genede sıcaklık faktörünü göz ardı etmeyin.Başı elinize terli geliyorsa, sıcak tutuluyor demektir.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat