Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Yardım

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Çocuk Hastalıkları
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=16586
Tarih: 13 Eyl 2025 Saat 22:44

Konu: Yardım
Mesajı Yazan: ezel
Konu: Yardım
Mesaj Tarihi: 15 Haz 2009 Saat 16:04
Hocam Merhaba,

31 aylık oğlumun iki hafta önce bademcikleri şişti antibiyotik kullandık geçti. Bu arada gözünde aşırı çapaklanma vardı onun için tobrased kullandık.

Cumartesi sabahı yine gözleri çapaklanmaya başladı yine tobrasede başladım. Dün akşam yatıracakken sıcak olduğunu ateşlenmeye başladığını farkettim ateşi 39,2 oluncaya müdahale etmedim sonra bir ölçek ibufen içirdim ateşi düştü. Gece bir kerede kustu. Sabahtan beride 37-37,5 civarında hafif ateşi var.  Ateş düşürücü vermedim. Birde vücudunda döküntüler var (Şimdilik 1 karnında 2 belinde).

Bu döküntüler nedir? Doktora götürmeme gerek varmı ?

-------------
SEVGİNİZ ADALETİNİZE, NEFRETİNİZ SAYGINIZA ENGEL OLMASIN....

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 15 Haz 2009 Saat 20:08
Suçiçeği olabilir... Eğer öyle ise, sabahtan akşama artış gösterir. Eğer bu saatte yenileri çıktı ise, kesin Suçiçeği... Hemen "Zovirax" şuruptan 4 saatte bir ölçek içirin. Gece uyandırmayın. Aşısını yaptırdı iseniz, nadiren olabiliyor ama çok hafif seyir gösteriyor.

Mesaj Tarihi: 15 Haz 2009 Saat 20:11
Hocam öğlenden beri sayısı aynı. Bazen çok kaşıyor ama şimdiye kadar artış yok.

-------------

Mesaj Tarihi: 16 Haz 2009 Saat 10:34
Artış olmadı ise, "sinek ısırığı " olabilir, "Fenistil" jel sürerseniz kaşıntı gider.

Mesaj Tarihi: 16 Haz 2009 Saat 10:37
Hocam bu sabah itibariylede artış yok

Daha yakından çekmeye çalıştım görüntüyü... Su çiçeği olsa artarmıydı yoksa bu kadarmı seyredecek hastalık.. Artış olsa alıp hemen doktora gidecektim ama artmadı gece hafif 38 derece falan ateşi çıktı calpol içirdim düştü başkada bişeyi yok.

-------------

Mesaj Tarihi: 16 Haz 2009 Saat 13:56
Hocam önerdiğiniz şurubuda kremide temin ettim ama şurubu verip vermemekte tereddütteyin ne dersiniz çiçekmi sizce?

-------------

Mesaj Tarihi: 16 Haz 2009 Saat 14:58
Şu zamana kadar yenileri çıkmadı ise, verme.. Sadece kremi sür. Su çiğeği de olsa, bu kadar döküntüye ilaç kullandığına değmez..

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat