Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

kabızlık

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: İshal & Kabızlık & Kusma
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=16673
Tarih: 05 Eki 2025 Saat 02:01

Konu: kabızlık
Mesajı Yazan: ilkay ela
Konu: kabızlık
Mesaj Tarihi: 18 Haz 2009 Saat 20:26
kadir bey merhaba. benim kızım 4,5 aylık. yaklaşık 2,5  aydır kakasını yardımım olmadan yapmıyor. 5-6 gün bekliyorum fakat yapmayınca bende fitil kullandım birkaç defa. aslında kabız değil kakası hafif kıvamlı kuru değil. en son doktorum duphalac ve depritad ilaçlarını verdi. şimdi onları kullanıyorum ama ilaç kullanmakta istemiyorum. ne yapmamı tavsiye edersiniz. şimdiden çok teşekkür ederim.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 19 Haz 2009 Saat 10:43
Sakın o ilaçları kullanmayın, bu aylarda 4-5 günde bir kaka yapması normaldir ama bizim doktorlar bunları bilmezler. Ancak çocuk ıkınıp-ıkınıp kaka yapamaz ise, uyarın.

Mesajı Yazan: ilkay ela
Mesaj Tarihi: 20 Haz 2009 Saat 21:47
fitil dışında kakasını yaptıramıyorum. kulak çöpü ile uyarın dediler fakat işe yaramadı. şimdi peki meyve püresi versem bir faydası olurmu veya başka ne yapabilirim kendimi gerçekten çaresiz hissediyorum artık. teşekkürler

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 21 Haz 2009 Saat 11:28
Bu aylarda bebekler böyle kaka yapar. Müdahale etmeniz gereken bir durum yok... Siz sadece çocuk ıknıp-ıkınıp kaka yapamadığında müdahele edin... Hergün kaka yapmak mecburiyetinde değil.. Rahatsa, isterse 5-6 günde bir bile kakasını yapabilir. Sadece ıkındığında yardımcı olun (gerekirse)

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat