Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

iştahsızlık

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Prof. Dr. Benal Büyükgebiz
Forum Tanımlaması: (ARŞİV) Sorularınız ve cevapları... (ARŞİV)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=1669
Tarih: 03 Ağu 2025 Saat 06:04

Konu: iştahsızlık
Mesajı Yazan: ahsen25
Konu: iştahsızlık
Mesaj Tarihi: 17 Eki 2007 Saat 13:33
  bende aynı dertten muzdaribim iştahsızlık,kızım 22 aylık boyu 88cm kilosu 11kg.abur cubur bile yemiyor(kraker,bisküvi,kek).''SEVEN SEAS''adında br vitamin öneriliyor kullanırsam faydası olurmu.
   benal hanım,kızımın boy ve kilo orantısını değerlendirirseniz sevinirim saygılarımla.
   doğum kilosu 2.740gr,boyu 47cm.

canım karışıklık olmaması için senin soruna ayrı bir başlık açtım Wink

-------------
ahsen25

Cevaplar:
Mesajı Yazan: benalbuyukgebiz
Mesaj Tarihi: 17 Eki 2007 Saat 23:28
Merhaba...
Bebeğin boyu normal ama kilosu biraz az. Seven seas balık yağı içerir. İştahına etkisi olmaz. iştahsızlığın nedenini bulmak gerekir. Çözüm bu nedene bağlı olarak söz konusu olur. Görüşelim. Sevgiler...

Mesajı Yazan: ahsen25
Mesaj Tarihi: 19 Eki 2007 Saat 10:30
teşekkürler dr.hanım.
  sizi tv programlarından ve iştahsızcocuk.com dan yakından takip ediyorum bende görüşmek isterim ancak imkanım yok.
  kızım kendi isteği ile bir köfteye başlasa yarısını yiyince doyuyor,
kahvaltıda peynir zeytin ve reçel yemiyor,peynirli puaça,börek,sosis yiyor (yarım)
sabah ve akşamları 125ml süt içiyor.
öğlen ve akşam öğünlerinde bir kase çorba veya köfte,tavuk,balık,makarna,pilav(ne varsa miktar olarak çok az)
meyve yemiyor ama havuç,salatalık,ç.biber,yeşil fasulye gibi şeyleri yiyor.
önereceğiniz iştah açıcı bişey varmı?yoksa bunlar kulaktan dolma şeylermi çünkü bazı arkadaşlar bayağı kapılmış bazı vitamin ve ilaçların iştah açtığına inanıyorlar.(dr.kontrolünde kullanıyorlar)fazla uzattım kusura bakmayın.saygılarımla...
 şimdiden teşekkürler..

Mesajı Yazan: benalbuyukgebiz
Mesaj Tarihi: 19 Eki 2007 Saat 12:39

İştah açan şurup yoktur. Ama iştzhsızlığın altında yatan neden bulunup tedavi edilirse çocuğun iştahı düzelir. meyve ve sebze aynı grup besindir. Bu nedenle meyve yemiyor diye üzülmeyin. Sebze yediğini yazmışsınız. Sorun yok o halde. Yediği miktarların az olması mide tembelliğinden kaynaklanabilir.  Sevgiler...

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat