Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

emmeyi bırakma

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=16894
Tarih: 02 Eyl 2025 Saat 18:29

Konu: emmeyi bırakma
Mesajı Yazan: inco
Konu: emmeyi bırakma
Mesaj Tarihi: 29 Haz 2009 Saat 23:25
Hocam iyi akşamlar. Benim 8,5 aylık bir kızım var. artık memeye karşı ilgisi korkarım azaldı. Gündüzleri pek emmek istemiyor ancak uykudan uyanınca o sersemlikte emzirebiliyorum... Sütümün, emdiği zamanlardan daha az olduğunu düşünmüyorum ama azalacak diye korkuyorum. Sütümü sağıp vermeli miyim yoksa bu geçici bir dönem midir? Bir de doktorumuz kemik iğnesi verdi. Bu iğneyi verince d-vit 3 damlasını yine kullanmalı mıyım? yardımlarınız için çok teşekkürler...

-------------
inciser

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 30 Haz 2009 Saat 10:26
Kemik iğnesi diye bir şey yok. Şu iğnenin adını bir yazın. 1950'lerde, "Calci-Ostelin" diye saçma sapan bir kalsiyum-Dvit karışımı bir ilaç vardı, nerede ise 20 seneden beri yok, ona kemik iğnesi derlerdi.. Bakalım bu ne imiş..

Mesaj Tarihi: 30 Haz 2009 Saat 14:22
Hocam kutunun üstünde D vit 3 yazıtor. Sarı bir kutu. Ampül içindeki ilacı ağızdan vermemizi istedi. Adına da kemik iğnesi dedi....

-------------
inciser

Mesaj Tarihi: 30 Haz 2009 Saat 14:26
Hocam bir de yanına kalsiyum verdi. meyve suyuyla karıştırıp içirisiniz hergün dedi. Onun için ne dersiniz içirmeli miyim? Batmandayız ve oranın en çok rağbet gören doktoruna gidiyoruz.. Ama sizin tavsiyeniz çok çok önemli.. Çok teşekkür ederiz...

-------------
inciser

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 01 Tem 2009 Saat 20:32
Anlaşıldı... Alt tarafı, Dvit3 ampul.. Bildiğin D vitamini.. Bir ampul ağızdan içirin, daha fazla vermeyin. Ağızdan alınınca aynen iğne yapılmış kadar tesir eder. Ayrıca doz fazlalığı varsa, iğne D vitamini fazlalaığına sebep olur, ağızdan verildiğinde doz fazlalığı olma ihtimali nisbeten azalır.Kalsiyum, süt ve süt mamüllari 500ml.nin altında alıyorsa gerekebilir. Yoksa kabızlık yapar.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat