Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

kan

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Testler & Tahliller & Teşhisler
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=16938
Tarih: 22 Tem 2025 Saat 02:40

Konu: kan
Mesajı Yazan: didemim
Konu: kan
Mesaj Tarihi: 01 Tem 2009 Saat 21:14

kadir bey kızım 6 ay 9 günlük..doktorumuz kansızlıktan şüphelenince tam kan sayımı yaptırdık..kansızlık yokmuş  fakat  beyaz ???????[ne olduğunu hatırlamıyorum] yüksek çıkmış..bu da bize idrarda mikrop düşündürür dedi.. idrar tahlili ve kültürü istedi..kan sayımı hakkında sizin düşünceniz daha önemli inceleyebilirmisiniz varmı problem. Idrar tahlili ve kültürüne gerek varmı..kızımın hiç bir problemi yok sadece huzursuz ve mız mız bi bebek

-------------
DİDE

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 01 Tem 2009 Saat 21:20
İyi iş valllaa.. Ondan sonra da idrarda 8-10 lökosit görüldü diye başınıza çorap örecek...İlk kan tahlilini yaptırmanız bile gereksizdi..Eski mailleri okuyun.İdrar diye "idrar görünümlü" çay suyu gönderin laboratuvara bakın ne lökositler, ne epiteller görecekler...Evelallahhh..

Mesaj Tarihi: 01 Tem 2009 Saat 21:26
hgb..11.3   hct..31.7  mcv69.7   mch..24.9   mchc..35.8      plt..327   mpv..7.3    pdw..15.1   pct..0.27    wbc..13.9    lym..8.6   mıd..1.8    gran..3.5   lym%62.4   mıd%12.3    gran%25.3   rbc..4.54   rdw..13.7   twbc..12.8    trbc..12.9   
demir..70           demir bağlama kapasitesi..274

-------------
DİDE

Mesaj Tarihi: 01 Tem 2009 Saat 21:31
kadir bey benden hızlısınız biraz önce yazabildim tahlilleri süpersiniz..birde kan değerlerini değerlendirirmisiniz..sevgilerin en kocamanı sizeClown

-------------
DİDE

Mesaj Tarihi: 02 Tem 2009 Saat 09:34
Kansızlık filan yok, hafif bir grip geçirmişsiniz. ( lym%62.4).. Dikkat edin, erişkin "referans" değerleri ile sizin çocuğun kan değerlerini değerlendirmeye kalkmasınlar.. Çocuk değerleri daha düşüktür..

Mesaj Tarihi: 02 Tem 2009 Saat 13:23
öncelikle teşekkürler kadir bey...tahlile bakıp beyaz ????? (ne olduğunu hatırlamıyorum) çok yüksek demişti..varmı böyle bi yükseklik..salladımı idrar tahlili yaptırmak için..varsada gribalden dolayı galiba..

-------------
DİDE

Mesaj Tarihi: 03 Tem 2009 Saat 18:24
Hiçbir şey yaptırmayın. Bu tahlillerin sonu gelmez..

Mesaj Tarihi: 04 Tem 2009 Saat 20:51
sizin tavsiyelerinizin inanın hepsini uyguluyorum..tahlildende vazgeçtik..fakat özür dileyerek bişey sormak istiyorum..kızım 6 buçuk aylık..fakat bitmeyen bi ağlaması mızmızlanması huzursuzluğu var..sadece anne sütü alıyor sayenizde karnı tok biliyorum.günde en az bir kez uyuyor bazen iki kez ikişer saat..gece bi problem yok uyuyor..ateşi hiçbişeyi yok..ama uyumadığı zamanlarda sürekli huzursuz mızmız ağlayan bi bebek..artık gazıda yok çok hareketli..sürekli kucakta ordada aynı..sadece dışarda azcık iyi.artık eşimle cidden esir alınmış gibi hissediyoruz kendimizi..ne yani sizce sadece bizim bebekliğimizemi çekti..

-------------
DİDE

Mesaj Tarihi: 04 Tem 2009 Saat 20:54
6.5 aydır hep aynı

-------------
DİDE

Mesaj Tarihi: 05 Tem 2009 Saat 10:47
Biraz parka, bahçeye çıkın. Bazı bebekler zordur. Birde çok terletirseniz, "hipernetremi" dediğimiz bir durum oluşur, biraz su içirirseniz sekinleşir. Bir deneyin bakalım, şansınız varsa, iyi gelir.Yoksa, biraz çekeceksiniz demektir.

Mesaj Tarihi: 06 Tem 2009 Saat 22:29
suyu denemiştim daha önce arada bi içiyor..bu şekilde gidicek galiba.size bi sorum daha olucak eylül 1 itibariyle işe başlıyorum.6 buçuk aylık ama ek besine başlamadık.eylüle kadarda başlamayalım diyorum ama bi tarafımıda işe başlayınca neler olacağını düşünmekten alamıyorum.çünkü sağınca az oluyor.zaten biberonda kabul etmiyor.ek besine başlamamamız hatamı olur..işe başlayınca bakıcıya zor olur gibi geliyor..zaten mızmız bakıcı bırakıp kacarmı düşüncesi hep aklımda..ne yababiliriz sizce

-------------
DİDE

Mesaj Tarihi: 07 Tem 2009 Saat 14:58
İleriye dönük tasaların yersiz.. Anında hizaya geleceğinden ve bakıcı ile iyi geçineceğinden emin olabilirsin. Anne sütünden yer kalıyorsa, el gıdalardan verebilirsin.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat