Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

zymaduo

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: İlaçlar
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=16982
Tarih: 22 Tem 2025 Saat 14:52

Konu: zymaduo
Mesajı Yazan: Öyküm
Konu: zymaduo
Mesaj Tarihi: 04 Tem 2009 Saat 14:10
Merhaba dr bey,
11 aylık kızım için dr kontrolüne gittiğimizde bazı bulgulara dayanarak D vitamini eksikliği olduğunu söyledi. Bıngıldağı henüz büyük ve de dişlerinin gelişimi yetersiz dedi. ( bu arada henüz 2 adet dişi var ve dişleri ilk olarak 9 aylıkken patladı) Normalde bu aylarda bıngıldağının küçülmüş olması ve de en az 8 dişi olması gerekirdi dedi. Yine de endişe etmememizi söyleyerek bize Zymaduo isimli bir damlayı verdi. Ancak bu damlanın Türkiyede yasaklandığını duydum. Sizin öneriniz nedir? Şimdiden teşekkürler..

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 04 Tem 2009 Saat 16:38
Dişlere ve bıngıldağa bakarak Dvitamini hakkında ahkâm kesmek herhalde sadece bizim memlekete has bir durum olmalı.. Diş ve bıngıldak, tamamen genetik etkiler ile bağlantılıdır. D vitamini eksikliğinde "Raşitizm" hastalığı olur, onunda bulguları bunlar değildir.. Benim doğum gününü dişsiz geçiren hastam çok.. Hiçbirinde de Dvitamini eksik değildi.. Zymaduo, "Fluor" ilacıdır. Dvitamini onun yanına "üvertür" olarak konulmuştur. Siz Multi-tabs ve Zymafluor kullanın.. 

Mesajı Yazan: Öyküm
Mesaj Tarihi: 06 Tem 2009 Saat 10:49
teşekkürler dr bey. Daha önceki doktorumuz her muayenesinde bıngıldak kontrolü yapıyor ancak herhangi birşey söylemiyordu. Son gittiğimiz böyle birşey söyleyince hem endişelendim, hem de diğer doktoru suçlamıştım kendimce. TongueDevit 3 'e de devam edelim değil mi?
Bir de demir damlasını daha önce günde 1 kez 9 damla veriyordum, onu da günde 2 defa 9ar damla vermemizi söyledi. Sizin de demir için test yapmadan ilaç vermediğinizi okumuştum. Ne yapmamı önerirsiniz? Öncelikle tahlil mi yaptırayım?

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 06 Tem 2009 Saat 12:23
Devit'e devam edin, yanında Zymafluor tab. verirseniz, diş çürümesinide önlersiniz, demir gereksiz.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat