Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

acil elde ve ayakta afta benzer yara

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Alerji & Cilt & Saç
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=17071
Tarih: 02 Ağu 2025 Saat 17:15

Konu: acil elde ve ayakta afta benzer yara
Mesajı Yazan: tuna77
Konu: acil elde ve ayakta afta benzer yara
Mesaj Tarihi: 09 Tem 2009 Saat 09:21
gunaydın hocam
dun sıze yazmıstım 4 yasındakı oglumun yanagında aft cıkmıstı dun okuldan eve geldık ellerının ıcınde ve ayaklarının altındada nokta nokta ıclerı iltihaplı afta benzıyo seyler cıkmıs yanagındakı gectı yalnız polat sekerı dıye limon tuzuna benzeyen bırsey onermıslerdı gercekten ii geldı yanagındakı aft gecti üst dudagının iç kısmında  cıkmıs bu sabahta agrıyor deyınce baktım mıkroplu bıreylerle oynamadı bu ne olabılır hocam sımdı okuldan ogretmenı aradı dizinde falanda var dedı dr goturmelımıyım

-------------
77

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 09 Tem 2009 Saat 09:47
Bir doktora gösterin, "Hand,Foot &Mouth disease" olabilir, Türkçesi,
 "El,ayak ve Ağız hastalığı"..

Mesaj Tarihi: 09 Tem 2009 Saat 12:04
şimdi dr goturdum sızın dedıgınız gıbı el ayak agız hastalıgı dedı ateşi olmadıgı ıcın ılaca  gerek olmadıgını soyledı kadır bey bu hastalık neyden olur bulasıcımıdır 04/08/2005 dogumlu 100 cm boyu 16,60 kg dogum kılosu 2,90  boy 57 cm  normalmı?

-------------
77

Mesaj Tarihi: 09 Tem 2009 Saat 15:01
hocam dr goturdum oglumu dedıgınız gıbı el agız ayak hastalıgı dedı atesı olmadıgı ıcın herhangı bır ılac vermesının gerekmedıgını bır kac gun ıcınde kendılıgınden gececegını soyledı... yapmamız gereken bırsey varmı hocam hersey ıcın cok tsk ederız

-------------
77

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 09 Tem 2009 Saat 22:23
Ateşi olsada olmasada zaten bir tedavisi yok. Ateşi olsa idi neyi nasıl tedavi edecektiki??Zararsız bir hastalıktır, genellikle "çift tırnaklı" hayvanlardan solunum yolu ile bulaşır, insandan insana bulaşması yoktur. Ateşli de olsa ateşsizde olsa tedavisi yoktur. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat