Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

nezle

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=17119
Tarih: 16 Kas 2025 Saat 12:44

Konu: nezle
Mesajı Yazan: atreju
Konu: nezle
Mesaj Tarihi: 12 Tem 2009 Saat 01:15
merhaba hocam,

oğlum haftaya 7 aylık olacak. önceki gün burnu tıkandı ve boğazına bir şey kaçıyormuş gibi öksürmeye başladı. dünden beri de çok burnu akıyor. gözleri de kırmızı, şiş ve sürekli yaşarıyor. öksürüğü az sayıda ama kuvvetli, boğazına bir şey kaçmış gibi. ateşi yok gibi. (ölçemedim, çok ağlıyor)

sizin eski mesajlarınızdaki önerilerinize uyarak cold mix kullanıyorum ve burnuna bol bol serum fizyolojik damlatıyorum. parasetamol kullanmama gerek var mı? bir de başının altına yastık koysam mı?

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 12 Tem 2009 Saat 12:56
Yaz mevsiminde nezle fazla sürmez ve arazları hafif olur. Prasetamol ve diğer ateş düşürücülerde acele etmeyin.

Mesajı Yazan: atreju
Mesaj Tarihi: 14 Tem 2009 Saat 21:09
çok teşekkür ederim hocam. hastalık hali 2 gün sürdü ve geçti. şimdi biraz burun akıntısı var o kadar. tekrar teşekkürler.

Mesajı Yazan: dilek_deniz
Mesaj Tarihi: 24 Eyl 2009 Saat 21:15
Mrb doktor bey
oğlum 4.5 aylık.dün burnu akmaya başladı.balgamı vardı sanırım.çünkü yutkunurken boğulacakmış gibi oldu.ben sadece anne sütü veriyorum.dün ememedi.emince bogulacak gibi oldu.bütün gece soluksuz ağladı.kakasını gazla beraber yaptı. sanki tüm bağırsakları boşanmış sesle ıkınmayla beraber  çimen yeşili gibi ve sümüksü kaka yaptı.geceyi zor atlattık.bugün hiç emmek istemedi.sizin önerilerinizle bugün eczaneden serum fizyolojik aldım.burnuna birkaç damla damlattım.bu sefer de sarı renkte kusmaya başladı.normalde hiç kusmayan bir bebektir.korkacak birşey varmı.doktora götürmem gerekiyormu.
bir sorum daha olacaktı.yarın aşı günü.aşı yaptırmamda bir sakınca varmı

Mesaj Tarihi: 25 Eyl 2009 Saat 14:13
Aşı yapılırken bir baksınlar, mühim bir şey varsa söylerler.

Mesajı Yazan: dilek_deniz
Mesaj Tarihi: 27 Eyl 2009 Saat 12:51
nezle diye aşı yamadılar.aşıyı haftaya ertelediler.nezle olduğu için yemyeşil ve sümüksü kaka yaptıgını söylediler. 

Mesaj Tarihi: 27 Eyl 2009 Saat 14:53
Bazı gripal hastalıklarda barsaklarda tutulduğundan, barsaklar normal çalışamazlar ve zaten yeşil renkte olan kaka kalınbarsakta bekleyip, sarı renge dönemeden yeşil olarak çıkar. Önemli bir şey değil. Tedavi gerekmez. Sakın ishallerde "ishal durdurucu" ilaçları vermeyin..

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat