yıne kulak:(
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Kulak & Burun & Boğaz & Göz
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=17161
Tarih: 02 Eyl 2025 Saat 18:28
Konu: yıne kulak:(
Mesajı Yazan: ceydadefne
Konu: yıne kulak:(
Mesaj Tarihi: 14 Tem 2009 Saat 13:54
merhabalar kadır bey.kızım 4 yqaşında..ışıtme problemı yaşıyoruz dıye özel bır hastenenın kbb bölümüne göstermiştik..antıbıyotık+brunıl +soğuk algınlığı ıbuprefen vermişti sıze danışmıştım..şurupları vermeyelım dıye tavsıtyede bulunmuştunuz..drun dediği buyuk bademcık+ıllakı genız etı vardır kulak zarında çokme başlamış ıdı..10gun geçti bu kez devlet hast başhekım yard kbb a kontrole götürdüm.anlatım gulumsedı dedkı:kulaklarda bırıken kırden zarlar görünmüyor kı dedı..burun tıkalı bademcık amelıyatına sık sık ateşlenmıyorsa gerek yok deı ..glıserın damla ıle yumuşatalım 1hafat ve otrıvın sprey+aktuıfed şurup1/2*3 verdı haftaya yıkayalım zara bakalım bırşey görünmüyorkı dedı..kafam karıştııı kızım fısıltıyo duymuyor..bugün akşam üstü herkesın çok ıyıdedığı başka bır kbb hekımınden randevu aldım bakalım3.hekım ne dıyecek dıye..kulak kırı duyma dıkıntısı yaprmı yıkanmalımı?teşekkür edrim..bu arada ateşsız grıp geçirdık hep koca kış bır kere 39 altı o da ateşlendı 2gunluğune..
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 14 Tem 2009 Saat 14:01
Tabiiki, kulak kiri varsa çocuk duymaz... Kulak zarlarını görmeden nede güzel senaryo yazıyorlar... Pes doğrusu. Sen devlet hastanesindeki KBB doktorunu dinle. Kulağın mutlaka yıkanması gerekir. En başından beri bazı şeyler uymuyor, ameliyatlık bir şey yok diyorum, doğrusu kulak kiri aklıma gelmemişti.. Bu hepsini izah eder.
|
Mesaj Tarihi: 14 Tem 2009 Saat 14:04
bu arada unutmadan sızın deınınz gıbı 3 gun burun damlasını yaptım sonra bugune kadarsabah akşam gıfrer kullandımve 2gun denıze sokup akşamları cold mıx kullandım..artık horlamıyor..ve sıkıntımız varmış gıbı durmuyor sadece yanıdan fısıldayarak konuşunca tam net anlayamıyor uyduruyor duyduklarını.
|
Mesaj Tarihi: 14 Tem 2009 Saat 14:10
Kesinlikle kulak kiri. Kulağını yıkattığınızda bakın nasıl farkedecek.
|
Mesaj Tarihi: 14 Tem 2009 Saat 17:32
dr bey bıraz önce bahsettığım herkesın metheettığı başka bır kbb uzmanına da gıttık..kulakta kır var bunu almadan zarın arkasını gören arkadaşlarımın adına özür dılerım dedı ve kırı aldı..kulak içi görüntüsünü zar görüntüsünü gösterdı..sallayan arkadaşlar muneccımmış galıba zardasıkıntı var deı..ama kulakla ılgılı değil problem taşıdığı bademcıkler artık v
vücüdundan çalmaya başlamış hava yolu tıkanık dedı..zarlar morumtrak kırmızı ve kılcal damarları çok boldu..benım zarımı gösterdı bej rengı ve damarlar bellı değil..genız etınıde burundan gırıp gösterdı..önce klamaks şurup 400luk +sadece akşamları yatarken zyrtec şurup 1ölçke sabah kalkınca nazonex spray dedı bıtınce haftaya kontrol dedı..bol bol denıze sokun dedı.ama bademcıkler ve genz etını almamız gerekecek gıbı duruyor dedı..
|
Mesaj Tarihi: 14 Tem 2009 Saat 20:32
Aynı lezyonu kir de yapabilir, acele etmeyin, hele hayırlısı ile bu yazı bir geçirin, geçmezse ameliyat düşünülebilir.
|
|