pişik kremleri
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Alerji & Cilt & Saç
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=17167
Tarih: 05 Ağu 2025 Saat 02:32
Konu: pişik kremleri
Mesajı Yazan: acura
Konu: pişik kremleri
Mesaj Tarihi: 14 Tem 2009 Saat 23:32
iyi günler doktor bey kızımın bezinin bacak arası ve bantlı kısımları, vücudunu uçları beyaz sivilce gibi yapıyor. forumdaki cevaplarınıza bakarak Ultralan pomad kullandım geçti bırakınca tekrar çıktı ve arttı. Geçen yazda aynı sorun olmuş eloconla geçirebilmiştik. bunlar kortizonlu olunca fazla kullanılmamalı diye duydum. kızarıklıkların oluşmaması için ultralanı yaz boyu kullanmak kızıma zarar verirmi? ayrıca kızım 22 aylık olacak hazır bu sorun varken bezi kullanmayı bıraktırmaya çalışayımmı yoksa 2 yaşınımı bekleyeyim?
cevabınız için teşekkürler.
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: derineser
Mesaj Tarihi: 15 Tem 2009 Saat 10:44
hocam benzer bir sorunu bizde yaşıoruz; travazol ve elocon gibi kremleri kortizonlu olduğu için kullanmıorum. banyodan sonra bebe yağı, her alt açtığımda sebamed pişik kremi kullanıorum ancak bu ürünlerin de cilt kanseri ve erken ergenlik gibi etkileri olabileceğini okudum; doğrumudur ne önerirsiniz?
|
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 15 Tem 2009 Saat 11:19
Ultralan pomat, florokortizon dur ve deriden emilimi yoktur. Sistemik etkisi yoktur. Uzun süreli kullanımlarda, (5-6 ay gibi) deride atrofi(incelme) ye sebep olabilir. Sizin kullandığınız pomatlar, maaşallah, piyasanın en pahalı kremleri. Bunların ilaç olduklarını unutmayın ve ancak gerekli olduklarında kullanın.
|
Mesajı Yazan: acura
Mesaj Tarihi: 15 Tem 2009 Saat 23:00
hocam o zaman bu kızarıklıklar yokken olmaması için fazla yan etkisi olmayan hangi kremi kullanabiliriz? Bir tavsiyeniz olursa çok sevineceğim gerçekten bu bizim için ciddi bir sorun oldu ve kışa kadar sürecek. inanın bant yerlerine penye bezler koyup alt bezini tenine değdirmemeye çalışıyorum ama bacakları kalıyor. Tekrar teşekkür ediyorum. İyi çalışmalar.
|
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 16 Tem 2009 Saat 09:10
İdrar ve kakanın değgiği her yere; Niv..a, Pop..in, Seb.-M.., gibi pişik kremlerini kullanın.. Bunlar, pişik önler, tedavi etmez.
|
|