Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

ELTİ GÖRÜMCE

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Genel Konular
Forum Adı: Evlilik & İlişki
Forum Tanımlaması: (Evlilik & İlişki)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=17175
Tarih: 20 Haz 2025 Saat 05:52

Konu: ELTİ GÖRÜMCE
Mesajı Yazan: manolyammm
Konu: ELTİ GÖRÜMCE
Mesaj Tarihi: 15 Tem 2009 Saat 01:17
  yakında kira vermemek içim elti ve görümcemin evlerininde bulunduğu apartmana taşınıcaz..aile apartmanı..5-6 yıl için..ev almakiçin peşinat biriktirecek kadar işte..mecburen gidiyorum..eşimle evin içini sıfırdan yaptırdık..2 yıl evsahibine vereceğimiz parayı,eşimin sözde evine harcadık yani..(apartman kayınpederime ait..)ben ilkokul öğretmeniyim..eltim ve görümcem çalışmıyor..yılın 5 ayıda kaynanamlar apartmanın üst katındaki henüz içi yapılmamış dairelerine gelecekler..6 ay köy 6 ay istanbul anlayacağınız..bana tavsiyelerinize ihtiyacım var..para için gidiyoruz..ama sık gelip giderler diye korkuyorum..ilişkileri nasıl tutmalıyım?ayrıntılı örneklerle anlatır mısınız..lütfen kafaya çok takıyorum..birbirlerine çok bağlılar..kocamda öyle ama aşırı değil,normal

Cevaplar:
Mesajı Yazan: nurten...
Mesaj Tarihi: 15 Tem 2009 Saat 07:41
sen çalıştığın için problem olacağını zannetmiyorum
birde onlarla nasıl geçindiğin önemli aranız nasıl soğuk mu sıcak mı ılık mı
 eşininde tavrı önemli bu konu aranızda çözülebilecek bir durum bence
bu arada bende kaynanamlarla aynı evde yeme içme bir yaşıyoruz aile apartmanı 2 tanede eltim var vede herkesin evi ayrı olduğu için çok problem olmuyorKizBebek

-------------
KOLLARIMDA İKİ MELEK:)

Mesajı Yazan: zehra
Mesaj Tarihi: 15 Tem 2009 Saat 10:28
bende aile apartmanında oturuyorum .iki eltim varr
evlenmeden önce eşim bana , iyi olun güzel geçinin ama kendini samimi olmak zorunda hissetme lütfen ve hatta yapabiliyosan olma bile . yani eltilerinden birine çıkmak istiyosan telefonla müsaitmisin diye sen sorki oda sana gelirken sorsun öyle çatkapı cıvık cıvık ilişkiniz olmasın bence sonra daha çok promlem yaşarsınız diye tavsiyede bulunmuştu ..ama ben salak kafam olurmu öyle şey LOLLOLinsan isterse iyi olabilir diye eşimi dinlemedim ..Tongue
tabiki promlemlerde başladıı yani bana ters gelen ama onların artık bi düzen içinde yaptığı herşeyi yapmaya sanki kendimi mecbur hisettim ve durumdan zamanla mutsuz olmaya başladım ..
örnek vereyim .. hepsinin anahtarları kapının dışında üsünden takılıdır yani çat kapınınında abartılmış hali kapı vurmadan herkes anahtarla girmek istediği eve giriyo LOLLOLbende ayıp olmasın ben oyun bozanlık yapmayayım diye alışık olmadığım halde anahtarı taktım Tonguebide benim ev giriş kat çöp atmaya çıkan eve uğramadan evine gitmiyo gezmeye giden bana uğramadan evinde gitmiyo LOLtuvaletten çıkıyorum b bakıyorum kapı açık kayınpeder bişey soruyo Tongueeşime yakınmalarım başladı oda ben senden böyle bişey istemedimki yada seni mecbur bırakmadımki ki mecbur bile bıraksam  sen istemediğin bişeyi yapmak zorundan değilsin dedi bende anahtarımı içeri aldım ilk başta biraz tepki verdiler ama sonra alıştılar ..
sana örnekleri çoğaltabilirm ama kısacadsı sen verdikçe karşındaki insanın beklentileri artmaya başlaıyo ve sen karşılamamaya başladığındada prolmeler başlıyo .
önce çok samimi olma çok verici olma komşunla nasılsan eltinlede öyle ol .. bide elti hiç bir bağın ,hiç bir ortak noktan olmayan dışardan x bir insan ha iyi olup anlaşılıyosa ne güzel ama ama o iyi olma durumuda zamanla olacak bişey baştan tavırlarını net belli edersen sonra promlem yaşamazsın .hiç bir şeyi karşındaki mutlu olsun diye yapmaki sen mutsuz olma .. içinden geldiği gibi yaşa ama promlem yaşamamaya çalış çünkü o zaman daha çok üzlüyor insan Wink.nacizana tavsiyelerim bunlar ihtiyacım olursa yine yazarım LOLLOLLOLLOL
doktora yaptım ben bu konudaLOLLOLLOLLOLLOLLOL

-------------
Sevgilim hapşurunca çok sev dedim.elhamdülillah dedi.yerhamükallah dedim.yehdina ve yehdikum dedi sonra oturup hatim indirdik.nerden nereye:))))))))

Mesajı Yazan: *naz*
Mesaj Tarihi: 15 Tem 2009 Saat 10:53
zehra süpersinLOL

-------------
kalbi acıtan her ne varsa;
sen hepsinden birazsın işte...

Mesajı Yazan: zehra
Mesaj Tarihi: 15 Tem 2009 Saat 11:18
naz gaza getirme beni LOLLOLyazmaya devam edersem  çiçek göndermek zorunda kalabilirsin LOLLOLLOL

-------------
Sevgilim hapşurunca çok sev dedim.elhamdülillah dedi.yerhamükallah dedim.yehdina ve yehdikum dedi sonra oturup hatim indirdik.nerden nereye:))))))))

Mesajı Yazan: duygu
Mesaj Tarihi: 15 Tem 2009 Saat 11:58
Çiçek değil çelenk bilem gönderilir ZehraLOL Cidden süper yazmışsın. Tamamen katılıyorumThumbs Up

Mesajı Yazan: *naz*
Mesaj Tarihi: 15 Tem 2009 Saat 12:16
 bide elti hiç bir bağın ,hiç bir ortak noktan olmayan dışardan x bir insan
sırf bu cümlen için sana çiçek gönderebilirim,sonuna kadar katılıyorumClap

-------------
kalbi acıtan her ne varsa;
sen hepsinden birazsın işte...

Mesajı Yazan: ARDAESRA
Mesaj Tarihi: 15 Tem 2009 Saat 16:13
Bende anahtarı kapının üstünde bırakma olayında koptum yani. Ne saçma sapan şey bu. İnsan banyodan çıkmış olur, ağlıyo olur, kocasıyla kavga ediyo olur ne o öyle içiçe cıvık cıvık ne iyi etmişsin anahtarını almakla

Mesajı Yazan: Elif Hansa
Mesaj Tarihi: 15 Tem 2009 Saat 16:33

Bence de yaa... Oldu ki kocan evde, musait degilsin, AngryTongue

Ne adamlar var Esra ailesinin sozune bakip esine eziyet eden, onlarin istediklerini yapmaya zorlayan. Zehram esine helal olsun tebrik ediyorum iletiver Big smileClap

-------------
Sofra'ya buyurun...!

http://www.kucuksofra.blogspot.com/ - http://www.kucuksofra.blogspot.com/

Mesaj Tarihi: 15 Tem 2009 Saat 16:36
Eniştemizi tebrik ve takdir ediyoruz  ve tabi alkışlıyoruz da Hug

Mesajı Yazan: hilal
Mesaj Tarihi: 15 Tem 2009 Saat 17:19
zehra doktoranın hasını yapmışsın bacım yaLOL
hep diyomya senden bişeyleri duyunca ben bişey yaamamışım diyorum,aynı apartmanda oturma düşüncesi WackoWackoWackooyy Allah yardımcın olsun..çok şükür enişte den yana rahatsın..

-------------
Bazılarını hoşgörmüyorum,tahammül ediyorum...Ama tahammülünde bir sınırı var,biliyorum...

Mesaj Tarihi: 15 Tem 2009 Saat 17:50
Ayni apartmanda oturmakTongue
Guzel Rabbim bir kapi acsada hayirlisiyla aile apartmanindan gitsek... Aslinda sorun beraber oturmak degil biliyor musunuz, sorun insanlarin ta kendisi... Anlayissizliklari, laflari, ignelemeleri, surekli kusur kabahat bulmalari... daha sayilir da sayilir...

Yoksa sorun degil beraber oturmak gibi geliyor, insanlar iyi olduktan sonra...

Neyse ben bugunlerde fazla doldum yine... Size bosalmis gibi olmayayim Big smile

-------------
Sofra'ya buyurun...!

Mesajı Yazan: nurten...
Mesaj Tarihi: 15 Tem 2009 Saat 17:52
benimkilerde öyle alışmışlar benim anahtar dışarda değil kapının dışında kol var kilitlemezsen kim olsa dalar içeri küçük eltim evlendiğinden itibaren kilitlemiş kapıyı bir gün daha nişanlıydım kaynanam geldi anneme dert yanıyor küçük eltim kapıyı kilitliyor diye annemde haklı dedi benim kızımda kilitleyecek dedi bende kilitledim baktım pek hoşlarına gitmiyo ama takmıyorum
eşime dedim kolu çıkaralım kayınpederin malzemelerinden almaya gitti çıkarmak için ne demiş ev benim değiştiremezsinizTongueoff off

-------------
KOLLARIMDA İKİ MELEK:)

Mesajı Yazan: sengul
Mesaj Tarihi: 15 Tem 2009 Saat 18:50

Sana tavsiyem yaşam tarzını hiç değiştirme.Akrabadır  diye tanımadan özveride bulunma.Zamanla seni olduğun gibi kabul ederler. Apartmana taşındığında onlar senin akrabaların gibi değilde  yeni tayıyacağın komşuyların gibi olsun . ( eltinle ve görümcenle önceki ilişkileri  bilmeden yazıyom)  Zamanla birbirlerinizi yakından tanır, anlaşırsanız   güzel arkadaşlıklarda kurulabilir. Nukeumut ediyoruymki öyle olur.veya  birbirinize göre değildirsiniz  o zaman seviyeli bir  komşuluk olur.   Yeterki olduğun gibi ol  başkaları için istemediğin şeyleri yapma.  Önce sen ailen mutlu olacakkkki   sonra arkadaşlıklar ve dostluklar gelişsin.....

Yıllarca çalıştığımız iş ortamını düşün.  Kimileri dostlarımız kimileride sadece iş arkadaşımız. hepimizin birbirimizi sevmesinin imkanı yok..  Ama aynı ortamda yıllarca saygımızı bozmadan çalışıyoruz...Aile apartmanınıda öyle düşün, arkadaşım..
kişilere göre doğru değişir bunlar benim doğrularım tabiki.Embarrassed.Embarrassed

-------------
Kesinlikle çocuğuna “çocuk gibi” davranma.

Bu anneler olarak yaptığımız en büyük kabahat aslında.

Küçük olabilirler ama onlar da birey birey.

Mesaj Tarihi: 15 Tem 2009 Saat 19:24
yukarıdaki msajı görümcenin bebeğinede bakacağını bilmeden yazdım. Eğer bakıcın görümcen   olacaksa tabiki ilşkiniz daha farklı olmalı.  Malesef çocuğun için biraz daha alttan alman gerekiyor. çocyuğuna bakacaksa  senin evinin bir anahtarıda malesef onda olacak. çünklü aynı apartmandasınız.bebeğin herşeyini ona taşıyamazsın....olumlu yönden düşün hiç tanımadığın birinemi çocuğunu bırakmak istersin  (ben öyle yapmak zorunda kalmıştım..Cry)yoksa halasınamı. ne olursa olsun bebeğine gerçek sevgiyi gösterecektir.  Düşünsene kardeşinin çocuğu...          

-------------

Mesaj Tarihi: 15 Tem 2009 Saat 22:20
Orjinalini yazan: nurten... nurten... Yazdı:

benimkilerde öyle alışmışlar benim anahtar dışarda değil kapının dışında kol var kilitlemezsen kim olsa dalar içeri küçük eltim evlendiğinden itibaren kilitlemiş kapıyı bir gün daha nişanlıydım kaynanam geldi anneme dert yanıyor küçük eltim kapıyı kilitliyor diye annemde haklı dedi benim kızımda kilitleyecek dedi bende kilitledim baktım pek hoşlarına gitmiyo ama takmıyorum
eşime dedim kolu çıkaralım kayınpederin malzemelerinden almaya gitti çıkarmak için ne demiş ev benim değiştiremezsinizTongueoff off

HasbunAllaahh..

Nasil bir mantiktir hala cozemedim ben Confused 
Iyi ediyorsun kilitlemekle, herkes yerini bilmeli ve orda durmali...

-------------
Sofra'ya buyurun...!

Mesaj Tarihi: 16 Tem 2009 Saat 02:35
Smile  ÇOK MANTIKLI DÜŞÜNCELERİNİZ..TEŞEKKÜR EDERİM..BEN ÇATKAPI GİDİP GELMELERDEN HOŞLANMAM,BENDEN BİRAZ ÇEKİNİYORLAR GERÇİ..AMA YAKINIZ DİYE GEÇİYODUM ÇIKIYODUM YUKARI UĞRADIM SIK OLUR  DİYE KORKTUM..2 APARTMANDAN ÖTEDE  2 ÇOCUKLU BİR GÖRÜMCEM DAHA VAR,HEP BİRBİRLERİNDELER,BEN ONLARA UYAMAM TABİ..ANLAYIŞLI İYİ NİYETLİ İNSANLAR OLDUĞUNU BİLİYORUM AMA ÇOK MUHABBET TEZ AYRILIK GETİRİR..İSTER İSTEMEZ SIK GÖRÜŞÜLECEK,YENİ EVLİYİM 1 YILDIR BAŞKA SEMTTEYDİK ŞİMDİ ÇOCUK İÇİN VE KİRA VERMEMEK İÇİN ORAYA TAŞINIYORUZ..UZAKTAYKEN DAHA KIYMETLİ OLUNUR ŞİMDİ DİPLERİNDE NE OLACAK BİLMİYORUM,EŞİMLE TARTIŞMAYA BİLE KORKARIM ARTIK,AY KAPIDAN BİRİ GEÇTİ DUYDU FALAN:)KARİZMAM ÇİZİLMESİN..EŞİMLE ÇOK MUTLUYUZ,HİÇ İSTEMEYEREK ORAYA GİTTİĞİMİ BİLİYOR EŞİM..GÖRÜMCEME GÜNDE 5 SAAT ÇOCUK BAKICILIĞI İÇİN 250 TL VERMEK İSTİYORUM,KESİN PARA VERİCEM,BEN ÇOCUĞUNA BAKTIM DEMESİN YILLARCA ,PARAYLA BAKTIRCAM Kİ CİDDİYE ALSIN..250 AZMI SİZCE

Mesaj Tarihi: 16 Tem 2009 Saat 09:10
Yarım güne çok bile. Biz haftanın beş günü sabah 8.30 akşam 18.30'a kadar gelen bakıcıya 550 veriyoruz. Arada yaşgünü, yılbnaşı, doğum günü vs diye hediyede alırsın. Para vermeniz çok iyi kimseye boynun bükük kalma yeri geldiğinde parayı bastırır baktırıım çocuğuma dersin. Ama çocuğuna baktırmakla zaten evinin kpaılarını da açmış oluyosun. Görümcen kendi evinde baksa bile yok çocuğunun banyosunu yaptırıcam yok şununu alıcam bununu alıcam deyip zırt pırt evine girecek görümcenle birlikte kayınvaliden ve eltinde tabii. Moralini bozmak isteme ama bana kapıyı kilitlemem biraz zor olacak gibi geliyor Shocked

Mesaj Tarihi: 17 Tem 2009 Saat 17:26
  anahtarı vermemekte kararlıyım çünkü çok özgür hisseder sık girip çıkar..açık açık konuşucam,evimde bakılacak ve ben evde yokken mümkünse bebekli eve kayınvalidem (zaten yılın 5 ayı apartmanda oluyor kaynanam)dahil almamaya dikkat etmesi,gelin istemiyor bebek varken giriş çıkışları desin çocuk kalabalığı sevmiyor hissediyor uyanıyor falan,bunun için küserlerse küssünler(,kocam bu konuda yanımda,kural koyarsan para verirsin diyor,kurallarına uymazlarsada bakıcı tutarız diyor..bence aslolan kocanın gelinin yanında olması,eş sahip çıkdımı herşey yolunda gidiyor kızlar zaten haksızmıyım,iş kocada bitiyor valla..)..zaten evimde olacağı için unutulan bişey olmaz gir çık olmaz..kendi evlerinde bakmasını istemem çünkü kalabalıklar geleni gideni çok,her gelen çocuğu mıncıklasın uyandırsın istemiyorum..bakalım bu kuralları duyunca ne diyecek..

Mesaj Tarihi: 17 Tem 2009 Saat 17:36
Kolay gelsin zor valla. kalabalık aile içinde kural koymak ve uygulamak disiplinli olmak zor. Herkesin doğrusu farklı herkes kendine göre haklı. Açıkça söyleyeyim kayınvaliden ve görümcenlere  göre o ev senin oğullarının kardeşlerinin evi. "İnsan kardeşinin (oğlunun ) evine girip çıkamaz mı canım aaa" diye düşünmezler umarım. Başta düşünseler bile bu düşünceyi yıkmak kendi kurallarını uygulamak biraz zaman ve çaba isteyecek. Ben hep derim dünyanın neresinde olursa olsun, kaç yalında olursa olsun ne kadar iyi olursa olsun KAYNANA KAYNANADIR, GÖRÜMCE GÖRÜMCEDİR. Yani sonunda sen elsin işte kanlarından canlarından değilsin. Moralini bozmak için yazmadım canım ama baştan sıkıntı çıkarsa hemen paniğe kapılma bunlarda aşılıyor merak etme. Sen en azından olabilecekleri düşünüp ona göre tedbir alıyorsun çok akıllıca yaptığın seni alkışlıyorum Thumbs Up

Mesaj Tarihi: 17 Tem 2009 Saat 17:47
Orjinalini yazan: manolyammm manolyammm Yazdı:

anahtarı vermemekte kararlıyım çünkü çok özgür hisseder sık girip çıkar..açık açık konuşucam,evimde bakılacak ve ben evde yokken mümkünse bebekli eve kayınvalidem (zaten yılın 5 ayı apartmanda oluyor kaynanam)dahil almamaya dikkat etmesi,gelin istemiyor bebek varken giriş çıkışları desin çocuk kalabalığı sevmiyor hissediyor uyanıyor falan,bunun için küserlerse küssünler(,kocam bu konuda yanımda,kural koyarsan para verirsin diyor,kurallarına uymazlarsada bakıcı tutarız diyor..bence aslolan kocanın gelinin yanında olması,eş sahip çıkdımı herşey yolunda gidiyor kızlar zaten haksızmıyım,iş kocada bitiyor valla..)..zaten evimde olacağı için unutulan bişey olmaz gir çık olmaz..kendi evlerinde bakmasını istemem çünkü kalabalıklar geleni gideni çok,her gelen çocuğu mıncıklasın uyandırsın istemiyorum..bakalım bu kuralları duyunca ne diyecek..
haklısın arkadaşım baştan herşeyi ama herşeyi konuş...Thumbs Up
onun isteklerinide dinle. belkide senin kurallara uyamayacak.veya senin gözden kaçırdığın birkaç şeyi o söyleyecek......
ben bakıcı ararken bir tanesi ben bunlara uyamam ama bir  teyze tanıyorum o uyarr demişti bende kendisine çok teşekür etmiştim, dürüstlüğü için.  ve bahsettiği teyzede oğlumu büyüttü..Smile

-------------

Mesaj Tarihi: 18 Tem 2009 Saat 11:22
 saol canım tavsiyeler için..ben kafamda büyütüyorum ,aslında çok anlayışlı lar bana karşı ,inşallah devam eder..benden çekiniyorlar çünkü evlendiğimden beri resmiyet ve mesafe koydum..inşallah herşey güzel olur..

Mesajı Yazan: arzucan_81
Mesaj Tarihi: 25 Şub 2010 Saat 17:46
boşver manolyammm ya takma bunları duymayacan görmeyecen bukadar sabredecen aranızdaki resmiyeti bozmayacan 

-------------
http://lilypie.com">

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat