Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

lütfen çok acil!!!

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Gelişim & Davranış Değişiklikleri
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=17185
Tarih: 13 Eyl 2025 Saat 17:39


Konu: lütfen çok acil!!!
Mesajı Yazan: prg
Konu: lütfen çok acil!!!
Mesaj Tarihi: 15 Tem 2009 Saat 15:28

Merhaba doktor bey,

Kızım 1 nisan 2009 doğumlu. Doğum kilosu:2.670 şuan ki Kilo:6 boy:59

3.5 aylık kızım son 1 haftaya kadar 2-3 saatte bir en az 15 dakika emiyordu ve acıktığında da doğal olarak huysuzlanıp ağlıyordu.ama geçen çarşambadan beri emmesi birden en fazla 5-6 dakikaya indi ve o günden beri de kaka yapmıyor ama ağlamıyor da.2 gün sonrasında istanbuldaki doktoruna haber verdim kaka yapmıyor diye.3 güne kadar normal ama yine yapmazsa 1 kereliğe mahsus yarım gliserin fitil verin dedi. Cumartesi günü fitil verdim 1 saat sonra ağlamaya başladı sonra da lağman gibi boşaldı bağarsakları.fakat sonra yine yapmadı bugüne kadar.İstanbul dışındayız, daha önce pişik için götürdüğüm merkezdeki hastanenin çocuk doktoruna götürdüm dün yine.en son geldiğinizden beri 50 gram almış dedi L yani aybaşında 5.950 idi.

 

Beslenmesi iyi olmayabilir önce idrar tahlili ve kültürüne bakalım dedi ama 3 kez denememize rağmen alamadık idrarı(kızlarda zor oluyormuş).fakat bu arada belirteyim sütüm de var,yani yetmeme aç kalma durumu da yok.büyük bir merakla sormak istediğim sorular ise şunlar:

1-      Emme süresi böyle birden değişebilir mi?

2-      Değişen bu süreye ve kızımın ağzından benim göğsümden süt damlamasına rağmen doktorun dediği gibi aç kalması mümkün mü? Mama vermek zorunda kalabilirsiniz dedi.Aç kalan çocuk ağlar bildiğim fakat bizimkinin keyfi de yerinde çok şükür.bu çelişkili bir durum değil mi?

3-      Az süre emse de bu kadar az kilo alması anormal değil mi? 10 gün önceye kadar normal hızda kilo almasına rağmen birden neden durur?

4-      Yaklaşık 2 haftadır önce elini sonra da baş parmağını emmeye başladı,emzik vermedim hiç.bununla emme süresinin azalması arasında bir bağlantı olabilir mi?

5-      Kötü bir şey çıkmaması temennim ama idrar tahlilinde ne çıkması beklenebilir?

6-      Benim yapmam gereken eksik veya farklı bir şey var mı?

Kusuruma bakmayın çok uzattım biliyorum ama sorularıma cevap verirseniz öyle rahatlayacağım ki…iyi çalışmalar….




Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 15 Tem 2009 Saat 16:47
Hemen belirteyim, anlattıklarınızın hepsi normal... Eski mailleri ve benim makallerimi okumuş olsa idiniz, hiç bu kadar telaşlanmanıza gerek kalmazdı. Çocuğunuzda hiçbir şey yok, o gittiğiniz "merkez'den" uzak durun.. Tahlillerle uğraşmayın, hiçbirine ihtiyacınız yok. Bebeklerin yaşı ilerledikçe, memede kalışları azalır, eskiden günde 4-5 kaka yapan bebek, birden 4-5 günde bir kaka yapmaya başlar. Bunlar size anlatılmadığı için panik oluyorsunuz. Benim makalelerimi "yazarlar" bölümünden okuyabilirsiniz.. Ayrıca, parmak emmesi zararlı değil.


Mesajı Yazan: prg
Mesaj Tarihi: 15 Tem 2009 Saat 17:32

Doktor bey cevabınız için çok ama çok teşekkür ederim.

Bebeğim için en çok endişelendiğim şey gereksiz tahlil ve tetkikler ama tabiiki hangisinin gereksiz olduğunu bilemiyoruz ve haklı olarak doktorlarımıza güveniyoruz.Yanlış anlaşılmasın,doktorlara güvenimi yitirmiş değilim,olamam ama daha önce de henüz 2 aylıkken kendini geriye atıyor ağlıyor ve ağzına acı su geliyormuş gibi oluyor diye reflü problemi olabilir deyip endoskopi yapmamız lazım demişlerdi,son anda vazgeçtim.İlaçları bıraktım ve sık sık emzirdim,gazını çıkarttım biraz meyilli yatırdım.Kızımın 20-25 gün sonra hiçbirşeyi kalmadı çok şükür.Bu kadar küçükken herşeyi ilaçla çözmek rahatsız etti beni.Özetle; açıklamanız içimi çok ama çok rahatlattı.tekrar teşekkür ederim.


Mesajı Yazan: prg
Mesaj Tarihi: 18 Tem 2009 Saat 10:45
doktor bey yine soracağım ama kusuruma bakmazsanız.size en son yazdığımdan beri bir değişiklik yok yani hala kaka yapmadı kızım.yapamadı demiyorum yapmadı.ayın 11 indeki gliserin fitili ve birden bağırsaklarının boşalmasını saymıyorum.çünkü bu benim müdahalemdi.
bana 4-5 günde bir yapabilir demiştiniz biliyorum ama ne kadar zamana kadar normal bir durum sayarsınız bunu?
kaka yapmamasına yakın bir zaman önce gaz damlasını kesmiştim(3 aylık olduğunda) bunun bir alakası olabilir mi?bağırsaklarının kendi düzenine girmesinden bahsediliyor bazı mailllerde, bize olan bu mu acaba?
şimdiden teşekkür ederim...


Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 18 Tem 2009 Saat 11:24
Çocukta sizin müdahalenizi gerektirecek bir durum olsa, çocuk bunu size hissettirir.  Çocuk rahat ise, müdahele gereksizdir. Mümkün olduğu kadar ilaçlardan uzak durun..


Mesajı Yazan: prg
Mesaj Tarihi: 20 Tem 2009 Saat 14:46

Kadir bey dediğiniz gibi hiç bir ilaç kullanmıyorum kızım için sadece bekliyorum.Bir de kendi yediklerime dikkat etmeye çalışıyorum,lifli gıdalar tüketmeye çalışıyorum,işe yarar mı bilmem. ama 12 gün oldu doktor bey kızım kakasını yapmayalı, ben bekleyelim yapar desem de etrafımdakiler illa bir doktora git biz böyle bişey duymadık diyorlar.gidecem bu sefer de dediğiniz gibi ilaç verecekler ya da bir sürü tahlil isteyecekler.yaptırsan bir dert yaptırmasan bir dert.bunun bir standartı yok elbette her bebek farklı ama böyle olmaz deyip duruyorlar,bir de bununla uğraşıyorum derdim yokmuş gibi. İlla doktora götürmem gereken durum nedir?siz bana anlatırsanız ben de onlara söyleyeceğim çünkü gerçekten ailemde herkes beklenti halinde resmen kaka bekliyoruz ailece ve ben götürmediğim için üstü kapalı suçluyorlar.şimdiden teşekkür ederim.



Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 20 Tem 2009 Saat 19:05
Gliserin Kansuk fitilden 1 tane yapın. Çocukta bir anormallik olsa, önce çocuk rahatsızlık hisseder.



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat