Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

cıvık kaka

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: İshal & Kabızlık & Kusma
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=17210
Tarih: 27 Tem 2025 Saat 15:20

Konu: cıvık kaka
Mesajı Yazan: zeynepx
Konu: cıvık kaka
Mesaj Tarihi: 17 Tem 2009 Saat 01:34

Merhabalar Kadir Bey

21 temmuz da 14 aylık olacak kızım sürekli cıvık yumuşak kaka yapıyor, hatta bazen su sadece rengi kaka olduğunu belli ediyor. Bu normal midir?  Acaba üşüyor mu diye düşünüyorum çünkü sürekli ayakları çıplak geziyor. Çorapları ben giydiriyorum o çıkartıyor. Bununla bir ilgisi olabilir mi? Hala anne sütü alıyor. Ama artık ya benim sütüm azaldı ya da emmek istemiyor diye oyuna çevirdi. Çokta su içiyor.

Bir de emzik bu aralar başa bela bizde. Ağzında olmadığında hemen istiyor meme meme diye tutturuyor. Benim kızımın ki sanki alışkanlık gibi geliyor ihtiyaçtan bu kadar sık meme isteyebilir mi?

Sabrınız bize kattığınız önemli bilgiler için sonsuz teşekkürler

Saygılar

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 17 Tem 2009 Saat 10:17
Eğer kilolu bir bebekse, çok yediğinden cıvık kaka yapabilir, normaldir. Ayak üşümesi ile hasta olunmaz. Eski doktorların uydurmasıdır. Hastalıklar mikroplarla olur. Hem "üşütmüşsünüz" derler, hem "antibiyotik" yazarlar.  Emziğin bir zararı yok, bırakın emsiz, siz yasakladıkça kıymete binecek.

Mesajı Yazan: zeynepx
Mesaj Tarihi: 18 Tem 2009 Saat 16:14

20.06.2009 doktor kontrolümüzdeki değerleri 9720gr kilo, 74cm boy, 47 cm. baş çevresi. (21 mayıs 2008 doğum)

Çok yemek yiyen bir bebek değil. Yemesi gerekeni yiyor fazlasını kesinlikle almıyor. Kadir Bey emzik emmekten ağzının kenarları minik minik sivilce oldu. Ne sürmeliyim? Sık sık yüzünü yıkıyorum su iyi gelir düşüncesi ile her gün de duş alıyor.

Bir de Kadir bey bir arkadaşımızın sorusunda boyun altı pişiğine ultralan krem demişiniz pomat değil. Eşim eczanede popo pişiği için kremini bulmuş pomat yokmuş gerçekten de popo pişiğine pek iyi gelmedi aradaki fark nedir?

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 18 Tem 2009 Saat 18:32
Pomat yağlı kremdir, kuru zeminlerde kullanılır, Krem su bazlıdır, ıslak zeminlerde kullanılır. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat