Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

ağrısız kabızlık olur mu

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Genel Konular
Forum Adı: Biz Bize Sorularımız
Forum Tanımlaması: Çocuklarımız hakkında birbirimize sorularımız...
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=17244
Tarih: 27 Tem 2025 Saat 23:03

Konu: ağrısız kabızlık olur mu
Mesajı Yazan: prg
Konu: ağrısız kabızlık olur mu
Mesaj Tarihi: 20 Tem 2009 Saat 10:41

Selamlar,

Kızım Nisan 3,5 aylık. Yaklaşık 12 gündür kaka yapmıyor.”Yapamıyor” değil ama yapmıyor.ilk gün yapmadığında İstanbul dışında olduğum için doktoru arayıp sordum o da 3 güne kadar normal dedi ama yapmazsa yine yarım gliserin fitil verin dedi.ben de 4. gün verdim.1 saate kalmadan lavman gibi boşaldı bağırsakları.sonra yine yok taa bugüne kadar.yani ayın 11 inden beri L

Anlamadığım bebeğim kabızsa eğer kabızlık ağrısız olur mu? Üstten de alttan da rahat gaz çıkartıyor ama kaka yok ve rahatı yerinde(çok şükür)  .Fakat bu işte bir gariplik yok mu?Daha önce Dr. Kadir beye de sordum buradan 4-5 güne kadar normal dedi.ama bizimki artık biraz fazla değil mi süre olarak? Zeytin yağını 1 er kaşık içirdim,poposuna sürdüm,yediklerime dikkat ediyorum,masaj yapıyorum.ama sadece gaz çıkartıyor.Bu arada emme süresi de azaldı ama gayet memnun halinden.5-6 dakika emip gülerek yüzüme bakıyor J yani aç da değil yoksa zaten çığlık çığlığa ağlar biliyorum.Gaz damlasını 3 ay olunca bıraktım ondan mı oldu,bağırsak tembelliği dedikleri şey mi bu?

Bu arada bununla ilgili mi bilmem ama bir ara 10 günlük ara ile doktora gittiğimde bu 10 günde hiç kilo almamış,günde en az 30 gr. almalı dedi.zaten ben de fark etmiştim.ama şimdi alıyor sanıyorum yine de yarın tarttırmak için götüreceğim.en son geçen hafta 6 kiloydu.

Lütfen aranızda benimki gibi bir sorun yaşayan varsa ya da bir bildiği bana yazsın. Çünkü daha ne kadar beklemeliyim bilmiyorum? Bebeğim huysuzlanmadığı için bugüne kadar panik  yapmadım ama nedir bu artık bilmek istiyorum…cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim…

Cevaplar:
Mesajı Yazan: hilal
Mesaj Tarihi: 20 Tem 2009 Saat 11:11
endişeni anlıyorum,12 gün gecikme insanı tedirgin eder mutlaka...
benim oğlumda yaklaşık 6. ayına kadar hep bir hafta,sekiz gün,hatta on gün yapmazdı...ama dediğin gibi keyfi yerinde hiç sıkıntısı yoktu,ne gaz ne ağlama yaşamadım ben...yaptığındada katı değil baya sıvı yapıyordu,sadece benim sütümle beslendiği için...bu kabızlığa girmiyor,ben altı ay boyunca doktora sırf bunun için giderdim,doktor bişey yok deyip eve gönderirdi,bi daha 10 gün yapmazdı aklım çıkardı yine götürürdüm...ek gıdalara başladıktan sonra düzeldi...tabi arada kabızlıklar ishaller yaşandı ama bu şekilde değil...dediğim gibi doktorumuz buna kabızlık demiyordu...
ama 12 günü bulmadık biz hiç,bence doktorunuzabi görünün,ama içini ferah tut,inşallah bi sorun veya çok ciddi bi kabızlık sorunu yokturSmile

-------------
Bazılarını hoşgörmüyorum,tahammül ediyorum...Ama tahammülünde bir sınırı var,biliyorum...

Mesaj Tarihi: 20 Tem 2009 Saat 12:02
teşekkür ederim hilal :) inşallah dediğin gibi geçici bir durumdur bu ve en kısa zamanda geçer.Nisanım temiz hava alsın,istanbulun havasında sıkılmasın burada terlemiyor insan orman havası var diye kalktım annemin evine çınarcık'a geldim.hazirandan beri burdayım.ağustosa kadar da kalacaktım sözde ama doktorumuz İstanbulda.tası tarağı toplayıp döneceğiz o halde...neyse onun için geldim onun için de dönerim yeter ki o iyi olsun.belki bugün yarın yapar diye umut ediyorum,süprizleri sever benim kızım.doğumu da öyleydi çünkü Smile (adını Nisan koyacağımızı bildiğinden midir nedir 1 Nisan günü doğdu en büyük süprizi yaptı annesineStar)

Mesajı Yazan: Ziyaretçi
Mesaj Tarihi: 20 Tem 2009 Saat 12:23
Zuhalinde bi dönem 5 gün yapmadığı oluyordu,şimdi 2 buçuk yaşında 3-4 günde bir yapıyo zaten yemiyokiConfusedneyse bizde yaşadık bi dönem,ağrısı yoksa bence problem etmemek lazım diye düşünüyorum..Zuhal ilk 3 ay,özellikle 40nın içinde bi yapıyodu oy anam oyyyy!LOLLOLboğazından çıkıyodu,bide kakasız bezi hiç yoktuConfusedbende diyodum bu kadar kaka yapmasa daha ii kilo alır belkideLOLinşallah normal bişiydirSmile

Mesaj Tarihi: 20 Tem 2009 Saat 13:44

Nisan da 2 haftaya kadar hiç sorun yaşamıyordu.dediğin gibi bazen sırtından boynundan temizliyordum kakaları Smile en azından günde 2-3 kez yapıyordu.birden kesilince ve bu kadar uzun zaman olunca ağrısı olmasa da endişelenmemek mümkün olmuyor.ek gıdalara erken geçmek zorunda kalabilirim 6 ay olmadanCry çünkü öğretmenim ve 1 eylülde işe başlıyorum.sanırım kaka sorunu ek gıdaya başlayınca da oluyormuş.hiç bırakmak istemiyorum ama zorunluyum.yakın bir okul çıkmazsa şimdiki okulum evime 3 saat uzaklıkta oof of Unhappy Allah hepimize kolaylıklar miniklerimize de sağlık huzur versin...

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat