Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

kabızlık

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Prof. Dr. Benal Büyükgebiz
Forum Tanımlaması: (ARŞİV) Sorularınız ve cevapları... (ARŞİV)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=1725
Tarih: 02 Eyl 2025 Saat 08:32

Konu: kabızlık
Mesajı Yazan: drydrn
Konu: kabızlık
Mesaj Tarihi: 19 Eki 2007 Saat 15:32

merhaba

bebeğim 50. gününden itibaren kakasını 2-3-5 gün derken haftada bir düzenli sıkıntısız ve kıvamı gayet normal olarak yapıyordu. Taki kakasını 10 günde bir yapmaya başladı kabızlık ve kakasını yaparken zorlanma çığlıklarda beraberinde geldi. Şimdi 7 aylık ve gelişimi gayet iyi. Doktorumuz başlangıç olarak bağırsak düzenleyici ilaçlar verdi.Evet ilaç içerken herşey normal fakat ilacı kesince herşey başa dönüyor.Bu yüzden doktorumuzu değiştirdik ama ikincide aynı yaklaştı. Galiba pek ciddiye almıyorlar ama ben çok önemsiyorum bebeğimin kronik kabız olmasından da korkuyorum.Ben fikrinizi almak istiyorum 3. bir doktor deneyelim mi nasıl bir tedavi şekli daha doğrusu altında yatabilelecek bir rahatsızlık olabilir mi teşhis için neler yaptırabiliriz. Birde gece uykuları çok sıkıntılı uykuda çığlık çığlığa ağlıyor artık ne yapacağımı şaşırdım bununla bir ilgisi olabilir mi zira muayenede doktorumuz bir şey bulamadı?
teşekkür ediyorum  

Cevaplar:
Mesajı Yazan: benalbuyukgebiz
Mesaj Tarihi: 20 Eki 2007 Saat 11:20
Merhaba...
Bebeğinizdeki kabızlık sorununu doktorlar ancak ilaçla çözebilirler. Başka ne yapabilirler ki... Yine bebeğiniz çok küçük olduğu için kabızlığını önleyecek bol sebze ve meyve tüketme durumu da söz konusu değildir. Olabildiğince çok sebze ve meyve verin. Ben hekimlerin bebeğinizde kabızlık yapan hastalıkların olmadığını muayenelerinde belirlemiş olduğunu düşünüyorum. Tabiii böyle hastalıklar vardır. Ben görmeden bir şey söyleyemem. Sevgiler...

Mesajı Yazan: drydrn
Mesaj Tarihi: 20 Eki 2007 Saat 12:30
Öncelikle cevabınız için teşekkür ediyorum
İlaç hususnda tabiki haklısınız fakat kullanım süresi bitince herşey tekrar başa dönüyor geçici çözüm oluyor. Muayenelerimiz sadece fiziksel oldu sadece korkum altında yatan nedenin ( ki varsa) öneminin artması....

Mesajı Yazan: maviş
Mesaj Tarihi: 20 Eki 2007 Saat 16:18
mrh, benim bebeğimde 3 ay 10 günlük. anne sütü emiyor. benimkinin kakaları düzenliydi. genelde her bezinde olur. gecen hafta 2 gün kaka yapmadı bende korktum tabi. doktora sormadan direk internetten arastırdım sebebini. ve şöyle çıktı,  eğer anne bol sıvı almazsa yani su, süt ve benzeri sulu şeyler bebekler kabız olurmuş. evet bende bayram telaşı gelen giden derken su içmeyi bile unutmuşum Big%20smile .  tahmin ettiğiniz gibi hemen bol bol su içtim ve bebeğim hemen bezini doldurdu, inanamadım.

gerçi sizin bebeğiniz büyük ama, inş onunki de düzelir.

sevgiler selamlar

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat