Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

yüksek ateş-idrarda yanma

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Ateş
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=17272
Tarih: 05 Ağu 2025 Saat 06:00

Konu: yüksek ateş-idrarda yanma
Mesajı Yazan: janset1
Konu: yüksek ateş-idrarda yanma
Mesaj Tarihi: 21 Tem 2009 Saat 13:18
Kadir bey,kızım 20 aylık iki gündür ateş i 38 in üstünde.sizden öğrendiğimle çok zorlamadıkça düşürmeye çalışmıyorum.bugün idrar yaparken ağladı,daha sonra sildirmek istemedi.bi kaç kere de kuru öksürdü.artık çok ağladığı için mi öksürdü yoksa grip mi başlıyor anlamadım.sizce bi idrar testi yaptırsam mı?yoksa takip mi edeyim?evde bactrim şurup,ultralan pomad var.sayenizde öğrendiğim ilaçları önceden eve aldım.ilaç kullanmaya başlayayım mı?

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 21 Tem 2009 Saat 22:01
Evet, işte bu gibi bulgular olduğunda idrar tahlili gerekir. Sonucu bildirin.

Mesaj Tarihi: 22 Tem 2009 Saat 15:26
Kadir bey,dün ateşi şurupla da düşüremeyince dr.a götürdüm.6 saatte bir ibufe.ve arada ateş çıkarsa calpo. verdi.dün üç kere cıvık kaka yaptığı içinde reflo.verdi.birde idrar tahlili ve kültürü istedi.şu saate kadar idrarı alamadık.gece inat etti hiç yapmadı.gündüz zaten taktığım poşeti atıp yere yapıyor.hastaneden bardak aldım altını açıp bekliyorum.sürekli sıvı verdiğim halde yok yapmıyor.şu anda ateş düştü fakat dr.umuz 48 saat içinde ateş olmasa da şurupları ver dedi.sizce vermelimiyim?çokk sağolun...

Mesaj Tarihi: 22 Tem 2009 Saat 15:51
İdrar şikayetleri geçti ise, ve ateşide olmuyor ise, herşeyi unut gitsin. Hiçbir ilacıda verme..

Mesaj Tarihi: 23 Tem 2009 Saat 22:08
Hocam,idra tahlil sonucunu aldım.
Dansite:1025
Reaksiyon:6
Albümin,Glikoz,Aseton,Biilrubin:Negatif
Ürobilin,Ürobilinojen:Normal
3-4 lökosit,nadir eritrosit görüldü.
kültür sonucunu c.tesi günü alıcam.kızımdaki huzursuzluk devam ediyor.gece,gündüz ara ara ağrı giriyor.ağlıyor.ağrısı ne olabilir acaba?salı günü dr.umuz bağırsak hareketleri artmış demişti.ve reflo.vermişti ben kullanmamıştım.acaba şimdi kullanayım mı? gaz sancısı olabilir mi?

Mesaj Tarihi: 24 Tem 2009 Saat 09:53
Nitrit niye bakılmamış?? Eğer "negetif" olursa, kesin İYE yok demektir. Zaten bu sonuçlarla bile idrarı temiz diyebiliriz. Sıkıntısı başka yarden. Reflor sadece antibiyotiklerin yaptığı ishali düzeltir. Her ishalde verilmez ama, gel de bizim doktorlara anlat... Şu anda durumu nasıl? Hala şikayetleri varsa, Bactrim şuruba başlıyabilirsin..

Mesaj Tarihi: 24 Tem 2009 Saat 13:40
Kadir bey;sonuca baktım nitrit yazmıyor.acaba kültür sonucunda mı yazar??reflor u ben dr.a dedim antibiyotik vermedik niye kullanıcaz diye.dr.umuz onu ilaç olarak düşünme faydalı bakteriler dedi.ishalde de kabızlıkta da veririz dedi.Kızım hala aynı.biraz gülüp eğleniyor ama sonra gene ağlıyor.normalde kızımla ilgilendiğimde neşeli olur.kaç gündür neşesi yok.mızmız,ağlamaklı..off bende anlayamadımki ne olduğunu.yalnız bezini açtığımda kötü koku geliyor.üsye değil,iye değil...gaz sancısı gibi ve kötü koku var..yarın kültür sonucunu da alıp tekrar dr.umuza götürücem.bu arada da bactrim şuruba başlayayım mı?

Sorduğum tüm sorulara verdiğiniz cevaplarla iyileşti bugüne kadar kızım.sizin gibi dr.lara gerçekten çoookkk ihtiyacımız var.Hepp sağolun,varolun...

Mesaj Tarihi: 24 Tem 2009 Saat 15:43
Başla bakalım. Bu arada idrar kültüründe dikkat edin, dışardan bulaşma sonucu idrar kirlendiğinden, bakteri üreyebilir. "Koloni sayımı" 100 000 den az ise, sakın ciddiye almayın, bazı doktorlar buna dikkat etmezler, hemen idrar yolu enfeksiyonu varmış gibi ilaç başlamak isterler...

Mesaj Tarihi: 25 Tem 2009 Saat 17:19

Kadir bey;sonucu aldım.Escherichia coli Koloni sayısı 100.000 yazıyor.Dr.umuza okudum.Augm.şimdilik kullan .pazartesi günü iğne vericem dedi.Sizce de bactr.buırakıp aug.alıp başlayayım mı.iğne için ne dersiniz.çook teşekkürler

Mesaj Tarihi: 26 Tem 2009 Saat 11:26
Kesinlikle bir şeyi yok, ilaçlarla başınıza işler açılacak, hele iğne olacak şey değil, olmayan hastalıkları tedavi ediyorlar. Koloni sayımı 100 000 den fazla olmalı idi... Tam sınır değer verilmesi, biraz lab-doktor ilişkisi gibi.. 3-4 lökosit ile idrar yolu enfeksiyonu olmaz. Bir daha idrar tahlili yaptırdığınızda mutlaka "Nitrit" değerini sorun, mutlaka yapılması lazım..

Mesaj Tarihi: 26 Tem 2009 Saat 11:39
Kadir bey,kızımın ağrıları hala devam ediyor.çişini yaparken ağlıyor.gece,gündüz sanki kramp giriyor.ben sizin dediğiniz gibi bactri.devam ediyorum.augmen.başlamadım.Dr.antibiyotiklere dirençli olduğu için iğne vericem demişti.ne zamana kadar bactri.devam edebilirim?

Mesaj Tarihi: 27 Tem 2009 Saat 09:54
2-3 gün içinde netice alamadınız ise, Bactrim fayda vermez. Birde şu idrar tahlilini tekrar yaptırın. Ve mutlaka "Nitrit" bakılsın, ona göre düşünürüz. Bu arada çocuğun altını sıcak sabunlu su ile güzel bir yıkayın, bakalım geçecekmi.??

Mesaj Tarihi: 27 Tem 2009 Saat 14:17
Kadir bey size yazdıktan sonra kızımda iyileşme başladı.şu anda daha rahat..eski haline dönüyor.bugün tahlil sonuçlarını dr.umuza götürdüm.biraz iyileştiğini söyledim.kakasını falan sorup iğneden vazgeçti.augmenti. bitene kadar devam dedi ama ben bactr..veriyorum:) birde yanına pyelosepty.verdi.6 ağustos gibi idrar tahlilini yeniden yaptırıp gelin dedi.şimdi bactri.keseyim mi ve piyelosepty.kullanayım mı?

Mesaj Tarihi: 27 Tem 2009 Saat 17:47
Baştan Bactrim ile başladık, öyle devam edelim. O da iyi bir ilaçtır, Augmentin'den daha iyi sonuç verir.

Mesaj Tarihi: 16 Ağu 2009 Saat 21:52
Kadir bey kızımda tam bir ay sonra iye yeniden başladı.idrar tahlilini veremedik ama kan değerleri şöyle;
CRP 41,2
HGB 10,7
HCT 31,7
RDW15.8
MON 0.2
buna göre dr umuz henüz ilaç vermedi.ateşii calpo.ve ibufe.le kontrol altında tutun.tahlil sonrası görüşelim dedi.biz alamıyoruz tahlili.
bu arada demir vericem dedi ben hiç kullanmadım demiri.kızım 21 aylık 12.500 83 cm bu arada
biz şimdiden bactri. başlasak olur mu?

Mesaj Tarihi: 24 Ağu 2009 Saat 09:04
Kan değerlerine bakarak , İYE değerlendirilemez. Ayrıca WBC değerini yazmamışsınız. Siz genede bir idrar tahlili yaptırın.. Anemisi yok. Demir gerekmez...

Mesaj Tarihi: 24 Ağu 2009 Saat 14:57
Kadir bey;size yazdıktan sonra idrar tahlili ve kültürü yaptırdım.idrar da nitrit ve protein negatif olduğu için dr.un verdiği zima.kullanmadım.sonra kültürde de hiç üreme olmadı.WBC 7.2 olduğu için yazmamıştım.bir ateşi daha sayenizde antibiyotiksiz atlattık.KizBebekFakat dr.ferru.ve multitab.verdi.ben demiri almadım.peki vitamin gerekli mi?teşekkür ederim.

Mesaj Tarihi: 24 Ağu 2009 Saat 20:12
Keyfe keder. İstersen ver, bir zararı olmaz.. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat