Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Sık Uyanma ve Uykuda Sinir Krizi (1,5 yaş)

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Uyku
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=17294
Tarih: 05 Ağu 2025 Saat 07:42

Konu: Sık Uyanma ve Uykuda Sinir Krizi (1,5 yaş)
Mesajı Yazan: Happy_Mummy
Konu: Sık Uyanma ve Uykuda Sinir Krizi (1,5 yaş)
Mesaj Tarihi: 22 Tem 2009 Saat 14:30

Merhaba Hocam,Hamileliğimden beri yazılarınızla oğluma kendime ve anneliğime çok şey katabildim. Katkılarınız için teşekkür ederiz.Oğlum şimdi 1,5 yaşında. İlk 6 ay uyku sorunu nedir bilmedik. Gece 8'den sabah 7'ye kadar uyurdu. Sadece 3'te emmek için uyanırdı. 6. ayda diş ağrıları başladı. Kabus gibi bir 2 ay geçirdik. 1o dakikada bir uyanan, emmeyi reddeden katılarak ağlayan bir çocuğa dönüştü oğlum. 9. ayında işler biraz yoluna girdi. Kendi başına yatağında uyumaya başladı. Gündüz 3 gece 10 saat uyurdu, düzeni oturmuştu. Yaşını doldurduktan sonra yine düzensizlik başladı. Gündüz uykularını kısalım dedik, çok agresif oldu. ben çalışıyorum, babaannesi ile gündüz. Dayanamadığını çok sinirlendiğini ifade etti. Hafta sonları ben de denedim az uyutmayı ve bol bol yormayı bir işe yaramadı gece yine çok sık uyanmaya başladı. Üstelik gözlerini açmadan katılarak ağlaması, sütü suyu emziği reddetmesi , kucak istemeymesi, nereye bırakırsak garip hareketlerle kendini yerden yere atması, eline gelen ne varsa sağa sola atması  yüzünün alacalı bir hal alması  bu krizlerden sonra birden hiçbirşey olmamış gibi uykuya dalması, bir süre sonra tekrar çığlıkla uyanması bizi çok korkuttu. Tekrar gündüz uykusunu 1 saatle kısıtlamayı denedim ama gece uykuları yine aynı. Doktorumuz bu krizler için Atarax önerdi. Şuruub içince uyumaya başladı ama içim çok huzursuzdu. Cetryn alerji şurubu da verdim dermatitleri için o da uyku yapıyordu ama bir süre sonra etkilememeye başladı. Ben de ataraxa devam ettim. Çalışıyorum ve 6'da uyanıyorum. Oğlum bir dönem 1'de uyanıp sabah 5'e kadar uyumuyordu. Ataraxı düzenli kullanmaya devam ettim ama çok huzursuzum.Hala deliksiz en azından sadece 1-2 kez uyandığımız gecelerimiz yok. Bu krizleri de beni çok korkutuyor. Geçen hafta tatildeydik. Döndük değişti her huyu. Sakin bir çocuk normalde, şimdi herşeye ağlıyor. Nezlesi ve diş kaşıntısı var o mu bu kadar geriyor anlamadım. Ben de sakinimdir ama dün gece geçirdiği sinir krizi ile eşim de ben de dağıldık ne yapacağız uykularını nolur yardım edin

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 22 Tem 2009 Saat 15:48
Dişler kesinlikle bir sıkıntı vermez. Acaba gündüz bakanlar korkutmuş olabilirmi?? Uyutmak için"-öcü geliyor, böcek çıkcak-" diye korkutulurlarsa böyle davranışlar olabilyor. Gerek Cetryn, gerek Atarax,5 günden sonra etki etmezler. 3-4 gün ara verirseniz tekrar etkili, olurlar.Birde  Prakten deneyin.

Mesajı Yazan: Happy_Mummy
Mesaj Tarihi: 22 Tem 2009 Saat 16:48
Yok hocam ben izindeyim, 3 haftadır benimle ve çok güzel bir dialogumuz var oğlumla.Hayvanlar yeni insanlardan korkmaması için çok iyi yönlendirdiğimi düşünüyorum. Korktuğu şeylerle ilgili de (düşmek, blendır sesi, matkap sesi) konuşuyoruz, korkularında azalma bile oldu.

Uykusu geldiğinde emziğini alır oyuncak köpeğini alır, anne deyip elimi tutar yatağına gideriz. Bazen bizim yatağımızda uykuya geçmek istiyor dalarken el sallıyor ben de kendi yatağına bırakıyorum. Gündüz ne kadar sorunsuz sakin ve uyumlu ise gece tam tersi.

Prakten de alerji şurubu mu? İştah açar mı? Yemesi de sıkıntılı. Aslında öğünlerini dolu dolu yiyor ama oyunsuz bir yere odaklanmaksızın asla yemiyor. Daha önce mama sandalyesine alışmıştı bizimle oturtuyordum, öyle yediriyordum. Kayınvalidem yere oturup televizyonla yemeğe alıştırdı. Yemediği için bunu yaptığını söyledi, acıksın öyle dene dediğimde de denediğini aç olduğu halde yemediğini belirtti.

Tatildeki turistlerin çocukları onlarla birlikte masada ellerine ne verilirse yediler, benim oğlum da ortalıkta koşturmayı tercih etti. Her seferinde denedik acıktığında oturdu ve pilavını köftesini kendi yedi. Eve döndük mama sandalyesini istemedi, boyunu yükselttik, oturdu makarnasını yine kendi yedi. Kilo kaybetmiştir diye düşünütken 100 gr aldığını görünce şok olduk. Böyle böyle düzelecek inşallah. Keşke uykusu da bu kadar çabuk düzelseConfused

Mesaj Tarihi: 23 Tem 2009 Saat 09:36
Sadece geceleri prakten den yarım ölcek verin. 4-5 günde düzelir.

Mesajı Yazan: kartanesi
Mesaj Tarihi: 09 Eki 2009 Saat 10:51
Doktor Bey daha önce de farklı başlıklar altında aynı sorunla ben de yazmıştım.Konya 2DA  bir profesöre gittik genel muayene için uykusu için bize atarax yazdı.Ama ben size danışmadan kullanmak istemedim.Daha doğrusu kendi rahatım için ona bu tür ilaçlar vermek istemiyorum ,ama artık ben de çok yoruldum.Biz gece de 8-10 bazen daha fazla uyandığımız oluyor.Tıpkı arkadaşımın söylediği gibi.Gözleri kapalı ve ağlayarak uyanıyor,meme ağzına ulaşmadanda da susmuyor.Ne yapacağım bilmiyorum.Acaba memeyi kessen düzelmez mi diyenler var ona da içim elvermiyor.yeni bir başlık açmak istemedim.Bana öneriniz nedir.Ne yapmalıyım.Ya da malesef bunu çekeceksin mi diyeceksiniz.****Biz de sipraktin bir işe yaramadı ,hatta uyanma sıklığını arttırdı,gerçi iştahı artsın diye veriyorum bazen(uyku vermiyor,sadece sürekli bağırıyor sipraktin verdiğim zamanlarda),uykusuzluğu göze alarak.
    Şimdiden teşekkürler.

-------------
http://imageshack.us/

Mesaj Tarihi: 09 Eki 2009 Saat 15:26
Atrax'da allerji ilacıdır, hepsi biraz uyku verir, biraz iştah açar. Aman dikkat, %5 vak'ada ters teper, hırçınlık yaptırır, o durumda vermeyin.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat