Merhaba Hocam,Hamileliğimden beri yazılarınızla oğluma kendime ve anneliğime çok şey katabildim. Katkılarınız için teşekkür ederiz.Oğlum şimdi 1,5 yaşında. İlk 6 ay uyku sorunu nedir bilmedik. Gece 8'den sabah 7'ye kadar uyurdu. Sadece 3'te emmek için uyanırdı. 6. ayda diş ağrıları başladı. Kabus gibi bir 2 ay geçirdik. 1o dakikada bir uyanan, emmeyi reddeden katılarak ağlayan bir çocuğa dönüştü oğlum. 9. ayında işler biraz yoluna girdi. Kendi başına yatağında uyumaya başladı. Gündüz 3 gece 10 saat uyurdu, düzeni oturmuştu. Yaşını doldurduktan sonra yine düzensizlik başladı. Gündüz uykularını kısalım dedik, çok agresif oldu. ben çalışıyorum, babaannesi ile gündüz. Dayanamadığını çok sinirlendiğini ifade etti. Hafta sonları ben de denedim az uyutmayı ve bol bol yormayı bir işe yaramadı gece yine çok sık uyanmaya başladı. Üstelik gözlerini açmadan katılarak ağlaması, sütü suyu emziği reddetmesi , kucak istemeymesi, nereye bırakırsak garip hareketlerle kendini yerden yere atması, eline gelen ne varsa sağa sola atması yüzünün alacalı bir hal alması bu krizlerden sonra birden hiçbirşey olmamış gibi uykuya dalması, bir süre sonra tekrar çığlıkla uyanması bizi çok korkuttu. Tekrar gündüz uykusunu 1 saatle kısıtlamayı denedim ama gece uykuları yine aynı. Doktorumuz bu krizler için Atarax önerdi. Şuruub içince uyumaya başladı ama içim çok huzursuzdu. Cetryn alerji şurubu da verdim dermatitleri için o da uyku yapıyordu ama bir süre sonra etkilememeye başladı. Ben de ataraxa devam ettim. Çalışıyorum ve 6'da uyanıyorum. Oğlum bir dönem 1'de uyanıp sabah 5'e kadar uyumuyordu. Ataraxı düzenli kullanmaya devam ettim ama çok huzursuzum.Hala deliksiz en azından sadece 1-2 kez uyandığımız gecelerimiz yok. Bu krizleri de beni çok korkutuyor. Geçen hafta tatildeydik. Döndük değişti her huyu. Sakin bir çocuk normalde, şimdi herşeye ağlıyor. Nezlesi ve diş kaşıntısı var o mu bu kadar geriyor anlamadım. Ben de sakinimdir ama dün gece geçirdiği sinir krizi ile eşim de ben de dağıldık ne yapacağız uykularını nolur yardım edin
|