Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Gelişim, boy, kilo

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Gelişim & Davranış Değişiklikleri
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=17345
Tarih: 14 Eyl 2025 Saat 15:18

Konu: Gelişim, boy, kilo
Mesajı Yazan: Happy_Mummy
Konu: Gelişim, boy, kilo
Mesaj Tarihi: 24 Tem 2009 Saat 16:38

Kadir Bey merhaba,

Uyku sorunumuza desteğiniz için çok teşekkür ederiz.Başka bir konuda da görüşünüzü merak ediyorum. (Gelişim hzımız)

Oğlumun persantil eğride normal görünen boy ve kilosunun yavaş ilerlemesi bizi düşündürüyor. Çok irdelemiyor ama yapmam gereken ekstra şeyler var mı merak ediyorum.

12. AY:10000gr-76cm
14.AY: 10,5 kg - 78 cm
19. AY: 11 kg - 81 cm

Yeme düzenimiz ise şöyle: Sabah 1 yumura, 1 bardak sür ve mısır ununu pişirerek hazırladığım karışıma peynir ve ceviz ekliyorum. 

Öğle yemeğinde kıymalı yemek ya da çorba, biraz meyve

İkindide: Bir kase yoğurt

Akşam 1 bardak süt 1 muz ile yaptığım muhallebi

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 28 Tem 2009 Saat 11:15
Son aylarda biraz büyüme hızı azlmış. Et ve sütlü beslemeye gayet et.Akşam verdiğin bir (!) muz onu tok tutacak ve az yemesine sebep olacaktır. Gerekirse, muzu kes. Ya muz, ya yemek. İkisi çok.

Mesajı Yazan: Happy_Mummy
Mesaj Tarihi: 28 Tem 2009 Saat 11:23
Teşekkür ederim hocam evet zar zor büyüyor. Zar zor yediği gibi...Bir ara yoğurttan sonraki öğünde kıyamlı yemek yiyip, yatarkende muzlu muhallebisini yiyordu. Bir de gece uyanıp süt içiyordu. Çok iyi beslenmesine rağmen o aylarda boyu hiç uzamamıştı.

İştahlı değil ama oyunla oyalaırken bir şekilde yiyor ama çok zorlanıyorum. Şimdi yoğurt öğününden sonra akşam yemeği yerse süt içmiyor gece..Yani yoğurttan sonra tek öğün yiyor. İştah yok. Ne yapabilirim?

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 28 Tem 2009 Saat 14:36
Ya yemek, ya muz... İkisini aynı gün yerse, süte yer kalmıyor.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat