Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

öksürük, ateş, burun -göz akması,hapşuruk!!

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=17346
Tarih: 19 Eyl 2025 Saat 17:40

Konu: öksürük, ateş, burun -göz akması,hapşuruk!!
Mesajı Yazan: zakkum6644
Konu: öksürük, ateş, burun -göz akması,hapşuruk!!
Mesaj Tarihi: 24 Tem 2009 Saat 19:39

Merhaba Kadir Bey, daha önce de başka konu hakkında yazmıştım, 3 ay 20 günlük. 2 akşam önce rüzgarlı havada yürümüştük. dün hafif öksürük vardı. gece ateşi yükseldi 38.1 oldu kulaktan ölçümle. ılık duş aldırdık, ıslak bez uyguladık. bu sabah da nezle benzeri belirtiler başladı. aşırı burun akıntısı, gözlerde kızarma, halszlik, öksürük..burnu için tonimer kullanıyorum. öksürük şurubu için  ventolin verilmişti. sizce acil bi durum var mı? bugun ateşi yükselmedi.

ayrıca giysisi nasıl olmalı?İstanbul sıcağında gece nasıl giydirip yatırmalıyız? şu halde yıkayabilirmiyiz.

şimdiden teşekkür ederiz...

Cevaplar:
Mesajı Yazan: zakkum6644
Mesaj Tarihi: 24 Tem 2009 Saat 19:41
ayrıca bişey sormayı da unuttum. bu gibi durumlarda bebeğimin asgari düzeyde ilaç kullanmasını istiyorum. onun yerine ben nane-limon, zencefil vb şeyleri tüketsem sütten bebeğe geçer mi? etkisi olur mu?

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 25 Tem 2009 Saat 09:29
Sizin aldığınız ilaçlar sütten çocuğa "tedavi edici" dozlarda geçmez.. Ayrıca, "-nane-limon, zencefil-" gibi maddeler, boğazda yaptıkları mevzi, tahriş ile ifrazat çıkararak tesirli olurlar. Kimyasal veya farmakolojik bir etkileri yoktur. Ateş ile ilgili bilgileriniz eski, benim "Ateş" ile ilgili makale  ve eski mailleri okuyun.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat