Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

ALLERJİ

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Alerji & Cilt & Saç
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=17354
Tarih: 03 Ağu 2025 Saat 10:53

Konu: ALLERJİ
Mesajı Yazan: Bayraktar35
Konu: ALLERJİ
Mesaj Tarihi: 25 Tem 2009 Saat 13:36
Merhaba Dr.Kdir Bey,kızım 23 aylık şubatta geçmeyen gribi,ateşi yüzünden çok antibiyotik yükledik.antibiyotikler vücudunda kızarıklıklar yaptı.Sonra Ekinezya ekstresi verdim.gribini,burun akıntısını,allerjilerini geçirdi.Haziranda kestim.Eylülde yine başlasam mı?bağışıklığı güçlendiriyormuş???
     Ekinezyayı kesince dönem dönem allerjileri oldu.yediği de gün aşırı yumurta,süt içmiyor günde 1 da..no ,3 köfte,çorba...abur cubur yemiyor.bunlardan hangisi allerji yapıyor bulamadım.(da..no gibi geliyor ama süt hiç sevmediği için 1 tane veriyorum.yoğurtta yemiyor çünkü)allerji şurubu vermeyince kabarıyor mecbur veriyorum.Sizce ne yapmamız gerekir?Şurup önerebilir misiniz?Allerji testi yapmam şart mı?benimde bünyem allerjik fakat gıda allerjim hiç olmadı.

Şimdiden çok teşekkürler...

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 26 Tem 2009 Saat 11:07
Ekinezya, kutusunun üzerinde de yazdığı gibi ( çok küçük yazılar) hiçbir hastalığı tedavi etmez, iyileştirmez ve önlemez... Hangi akla hizmet ile gribe antibiyotik veriyorlar anlamam anma, siz bu antibiyotiklerle vücudunuzdaki faydali bakterileri(=probiyotik bakteriler) yok ettiğinizden bu durumlar oluyor. Bir hafta hergün 1 paket "Reflor" tozunu yemeklerine karıştırıp verin.. Zırt-pırt antibiyotik kullanmayın, benim makaleleri ve eski mailleri okuyun. 

Mesaj Tarihi: 26 Tem 2009 Saat 13:22
reflor tozunu hiç bilmiyorum.allerjiyi önlemek için mi?çok teşekkür ederim.

Mesaj Tarihi: 27 Tem 2009 Saat 09:40
merhaba Dr.Bey Reflor ilacını öğrendim.ishal içinmiş.bağırsak florasını  düzenliyormuş.bunu kullanırsam kabız olur mu?bir de dün yine çok kabardı vücudu,reflor kullanırken allerji şurubu verelim mi?vakit ayırdığınız için çok teşekkürler...

Mesaj Tarihi: 27 Tem 2009 Saat 10:49
Reflor sadece ve sadece "Antibiyotik ishalin de " kullanılır. Antibiyotiklerin yokettiği bakterileri yerine koymaya yarar. Bu bakteriler yok edildiğinde, bağışıklık sistemide bozulur, allerji gibi durumlar oluşur. Mamalara bu bakterileri koyarak da  mevcut bağışıklığı arttıramazsınız.. İshal ilacı olmadığında kabızlık yapmaz.

Mesaj Tarihi: 27 Tem 2009 Saat 11:36
çok teşekkürler,iyi çalışmalar dilerim.

Mesajı Yazan: Kevser
Mesaj Tarihi: 30 Tem 2009 Saat 11:15
Günaydın hocam, bu sabah kızım 2-3 tane beyaz üzüm yedi. hemen sonrasında vücudunda kızarıklıklar çıktı. hafif kaşıntısı oldu. geçenlerde de yemiş ve avuç içleri ve ayakları kaşınmıştı (ama o zaman kızarıklık ve kabarıklık olmamıştı )hatta o zaman acile götürmüştük, çok ağlamıştı... beyaz üzüme alerjisi mi var acaba? yada ona atılan ilaçlar mı kaşıntı yapıyor... şimdiden teşekkür ederim, iyi ki varsınız Thumbs Up

Mesaj Tarihi: 30 Tem 2009 Saat 11:20
Çekirdeğini yedi ise olabilir. Birde iyi yıkanmadığında, üzerinde ilaç kalıntısı kalmış ve onlar yapmış olabilir.

Mesajı Yazan: Kevser
Mesaj Tarihi: 03 Ağu 2009 Saat 12:30
İyi günler hocam. Öncelikle, bildiğimiz ve (aslında yanlış olan! ) tabuları yıkmamı sağladığınız için size minnettarım KizBebek Yazdığınız her kelimeyi okuyor ve hatırımda tutmaya çalışıyorum.Sizin bilgilerinizden faydalandığım için kendimi şanslı, birebir hastanız olamadığım için şanssız hissediyorum... Her mesajda teşekkür edilmek sizi sıkıyor mu bilemiyorum ama ben bunu kendime bir borç biliyorum.
Neyse sadede geleyim LOL
Benim kızım 2 yaşında ve her şeye alerjisi olması beni çok yoruyor. Banyodan sonra onu kurularken vücudunun her yerinde benek benek kırmızılıklar oluyor. artık alerji olduğunu anlıyorum ama neye alerjisi olabilir, sabun ve şampuandan hangisi alerji yapabilir? bir süre sonra kendi kendine geçiyor, yoksa aynen devam edeyim mi?
Not: Bu arada üzümü bir kaç saat sirkeli suda bekletince alerji olmadı Thumbs Up Demek ki üzümdeki ilaç kalıntılarındanmış değil mi?

Mesaj Tarihi: 03 Ağu 2009 Saat 15:25
En azından Üzümden değil, onu anladık, Tarif ettiğiniz allerjik döküntüleri de hep, deneme- yanılma yöntemi ile bulacaksınız.

Mesaj Tarihi: 04 Ağu 2009 Saat 13:19
Merhaba Dr. Bey,kızımın aşırı antibiyotik kullanımından kaynaklanan allerji sorunu vardı.size yazmıştım.dediğiniz gibi 1 hafta reflor toz kullandım.fakat hala kızarıklıklar oluyor.eskiye nazaran azaldı ama tam anlamıyla geçmedi.şimdi ne yapayım sizce? çok teşekkürler.

Mesaj Tarihi: 04 Ağu 2009 Saat 17:48
Her öğününde azda olsa mutlaka yoğurt yedirin. Ayrıca serin tutun. 

Mesaj Tarihi: 05 Ağu 2009 Saat 18:45
Çok teşekkür ederim Dr.Bey.dediklerinizi uygulayacağım.iyi çalışmalar...

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat