Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

ateşli havale mi geçirdi ?

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Ateş
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=17436
Tarih: 10 Eyl 2025 Saat 22:33

Konu: ateşli havale mi geçirdi ?
Mesajı Yazan: fatmagnydn
Konu: ateşli havale mi geçirdi ?
Mesaj Tarihi: 31 Tem 2009 Saat 11:35
hocam kolay gelsin

dün gece saat 03:30 gibi 11 ,5 aylık oğlumun uykusunda mırıldanmasyıla uyandım baktım çok ateşi vardı hemen bir  fitil verdim o andan sonra oğluma bir titreme girdi ve sonra başını geri attı kaskatı kesildi gözlerini kocaman açtı sürekli iç çeker gibi bişey yapıyordu bu 5 dk kadar sürdü hemen arabaya atlayıp hastaneye gittik yolda kasılması geçip ağlamaya başladı hiç susmadan ağladı

doktor önce ateş düşürücü bir iğne yaptırdı ve soğuk uygulama yaptık bir süre hala ateş 38 lerde seyrediyordu dolven şurup verdi bu arada damar yolu açılıp kan tahlili yapıldı normal sınırlar altında ve üstünde çıkan sonuçları yazıyorum hocam :

wbc 10.5
hct   31,3
hgb  10,6
mcv  65,5
mch  22,2
mpv   7,7

doktor bu sonuçların iyi olduğunu söyledi ve benim anlattıklarımdan yola çıkarak  ateşli havale geçirmiş olabilir dedi yalnız hafif atlattığını çünkü havale sonrası baygınlık hali olması gerektiğini söyledi ama oğlumda öyle bişey olmadı sizce oğluma ne olmuş olabilir sonuçlarımız nasıl bize ne önerirsiniz

şuna 3 saatte bir dolven ve paranoxu dönüşümlü olarak veriyorum ve 3 tane de iğne verdiler 1 tanesi vuruldu adı novosef 0.5g

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 31 Tem 2009 Saat 13:23
Çocuğunuz havale geçirmiş. Tehlikeli, zararlı bir şey değildir. Benim "Ateş" ile ilgili makalemi okuyun. Kan tahlilinden, gripal bir enfeksiyon geçirdiği belli... Antibiyotikler bir işe yaramayacak.Novosef'leri boşuna vurduruyorsunuz...  Bu gece de benzer bir macera geçirebilirsiniz. Genellikle 4-5 gece ateş yapar, yarından sonra öksürük ve nezle hali başlayacak. Havalenin ateşli veya ateşsizi yoktur. Bazan beyinde ateş çok hızlı yükseldiğinde, vücut ısınamadan havale gelir. Kafalarının basmadığı durum bu durumdur. Eski maillerinde size faydası olur.  

Mesaj Tarihi: 31 Tem 2009 Saat 13:25
Not: Eğer çocuğunuz 2 yaşından küçük ise, 6 hastalık olabilir. Bu durumda, ateş düştüğü gün döküntü görürsünüz.. Özel tedavisi yoktur, zararsızdır.

Mesajı Yazan: fatmagnydn
Mesaj Tarihi: 31 Tem 2009 Saat 16:46
evet hocam iki yaşından küçük 10 gün sonra 1 yaşına girecek bugün sanırım dün gecenin etkisiyle keyfi yok normalde 4 ya da 5 saat uyanık kalırdı bugün en fazla 2 saat kaldı normalde çok hareketli bir çocuk olmasına rağmen bugün hep başını yaslamak istedi bunlar normal midir

bir de bu gece havale tekrarlayabilir demişsiniz 3 saatte bir fitil ve ateş düşürücü şurup vermeme rağmen havale olur mu olursa ne yapmalıyım o havale anı için bi tavsiyeniz yapmamız gereken birşey varmı

çok teşekkürler hocam  

Mesaj Tarihi: 31 Tem 2009 Saat 21:52
Ateş çıktıktan sonra havale gelmez. Havale, beyinde ateş aniden yükseldiğinde gelir. Pranox 120 fitil kullanırsanız, havale gelme ihtimalini azaltırsınız. yanlız havale önleyici tesiri, 16 saat sonra başlar. Makalemi okuyun. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat