Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

AŞI

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Aşılar
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=17524
Tarih: 19 Ağu 2025 Saat 00:43

Konu: AŞI
Mesajı Yazan: pilotolga
Konu: AŞI
Mesaj Tarihi: 05 Ağu 2009 Saat 15:56
DR.BEY SAYGILAR.benim 6ay 10 günlük bir oğlum var bu gün 5li karma ,canlı opv, prevenar aşısı yapıldı.Hepatit aşısı için 1 hafta sonra gelin dendi. uygulama doğru mu bu şekilde yapılabilinirmi?Kafam karıştı cevap verebilirseniz çok sevinirim şimdiden çok teşekkür ederim iyiki varsınız

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 06 Ağu 2009 Saat 09:47
Yanlış, en az bir ay ara olmalı. Siz 1 ay sonra gidin. Boşuna onlarla tartışmayın, kattiyen anlamıyorlar..

Mesajı Yazan: deriş
Mesaj Tarihi: 06 Ağu 2009 Saat 15:10
Hocam oğluma aynı gün tüm aşılarını yaptılar hepatit de dahil.Bir sorun olur mu?Korumaz mı acaba?(Benim oğlumda 6 ay 10 günlük)

Teşekkür ederim.

Mesaj Tarihi: 07 Ağu 2009 Saat 10:26
Eski yazıları okumadınız galiba. Ya AYNI gün ya bir ay ara ile.

Mesaj Tarihi: 08 Ağu 2009 Saat 13:55
Dr.Bey tekrar merhaba,
oğlumun sağlıklı büyümesine katkılarınızdan dolayı sonsuz saygılarımı sunuyorum.hepatit b aşısıyla ilgili cevabınızı okudum çok teşekkür ederim.3. dozu 1 ay sonra yaptırınca oğlum 7ay 10 günlük oluyor son doz geç kalmış olur mu?biz Malatya'da oturuyoruz orada 3 aşı birden yapılıyor Çorlu'ya tatile geldik hepatiti ısrarlarıma rağmen yapmadılar.niye çocuğu delik deşik edelim dediler.koldan yapın deyince de 1 yaşından önce koldan aşı yapılmıyor dediler.ben de hemşireyim dedim siz sahadan çok uzak kalmışsınız deyip alay ettiler.kafam karıştı her sağlık ocağının uygulaması farklı olur mu,Türkiyede olur.cevabınız için çok teşekkür ederim.

Mesaj Tarihi: 08 Ağu 2009 Saat 18:10
Merak etmeyin, Hepatit aşılarında geç kalma diye bir şey yok,döndüğünüzde, ve en az 1 ay geçtikten sonra aşınızı yaptırın.Bu Çorlu'dakilerin saçmalaması. "-1 yaşından önce koldan aşı yapılmıyor-" lafı dahada enteresan.. Herhalde BCG aşısını da "popodan" yapıyorlar... Ben küçük adale olduğu için Hepatit aşılarını hep "Deltoid" (omuz) adaleden yaparım...

Mesaj Tarihi: 08 Ağu 2009 Saat 20:45
iyi ki varsınız, çok teşekürler. saygılarımızla

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat